На 81 г почина ГИМНАСТИКЪТ на 2 олимпиади, треньор и ръководител ЛЮБЕН МИХАЙЛОВ! Поклонението е в ЮНАШКИЯ САЛОН на

На 81 г почина гимнастикът на 2 олимпиади, треньор и ръководител Любен Михайлов! Поклонението е в Юнашкия салон
в неделя от 12 ч. Погребението е в Старите варненски гробища.

Любен Михайлов е роден на 15 юли 1935 г. в София. Тук завършва средното и висшето спортно образование. С гимнастика се занимава от 1949 г. От 1966 г. е член на националния мъжки отбор и е сред избранниците да защитава честта на България на две олимпиади: в Рим като представител на столицата, а в Токио като състезател на Варна, където се заселва през 1963 г.

През 1976 г. още не достигнал апогея на възможностите си като треньор, в името на добруването на варненския спорт Михайлов се съгласява и да оглави спортно- техническото направление във ФСФД ”Черно море” като заместник председател.
Високо ценен като спортен специалист Българската федерация му възлага да изработи модел за изграждане на център за високо спортно майсторство по спортна гимнастика.

Михайлов е избран и става първи президент на професионалния футболен клуб “Черно море”, а по-късно, след 1983 година, последователно е зам. председател на Окръжния съвет на БСФС, зам. председател на Областния спортен съвет (Варна, Шумен и Добрич), управител на спортния комплекс ”Черно море”, а от 2000 г. до днес – член на Управителния съвет на Асоциацията на варненските ветерани.
От 1974 г. Михайлов е международен съдия категория “Бреве”, която му дава право да съдийства на олимпийски игри, световни и европейски първенства , регионални игри и пристижни турнири по цялата планета.

Снимка Народен спорт

Related posts

Leave a Comment