Националите по ПЛАЖЕН ФУТБОЛ и този сезон в ЕВРОлигата, но отказаха СВЕТОВНИТЕ ПЛАЖНИ ИГРИ и …., защото … ДЪРЖАВНОТО ….

Националният отбор на България по плажен футбол заяви участие в ЕВРОлигата и през настоящия сезон. До края на месец март се очаква програмата за тазгодишното издание на турнира, като е ясно, че тимът ни ще бъде водач на група и може да попадне в един от трите предварителни потока на надпреварата. Припомняме, че „лъвовете“ записаха страхотно представяне в предишните две години, когато завършиха на пето и трето място в Дивизия „Б“ на надпреварата, а в крайното подреждане по нации за 2018 г. са на рекордното 15-то място. Нашите донесоха първа купа в този спорт за България, след като спечелиха турнира в Назаре, Португалия, записвайки три успеха в трите си двубоя. Впоследствие възпитаниците на Симеон Христов продължиха с чудесното си пресдставяне на финалите, където тимът ни стигна до двубоя за третото място след нови две победи, едната от които над Англия.
Родните „трикольори“ обаче няма да вземат участие вквалификациите за първите в историята Световни плажни игри, които ще се проведат в началото на месец май в Испания, както и няма да приемат поканата за силния международен турнир в Санкт Петербург с участието на Италия, Русия и Беларус.

Във Велико Търново се проведе заседание на комисията по плажен футбол към БФС. На сбирката бяха обсъдени важни въпроси с предстоящия календар на Държавното първенство и детайли по провеждането му. Държавното първенство трябва да стартира през месец юни. Беше обсъждана системата на провеждане, градовете домакини и рамките на новата наредба, които ще бъдат окончателно приети на следващото заседание на комисията.
В срок от един месец, трябва да бъде уточнена също и окончателната рамка на условията за участие на отборите в първенството.
Следващото заседание на комисията е планирано за края на месец март, когато ще бъде приетанаредбата за новия шампионат.

Related posts