Най-талантливият БЪЛГАРСКИ ЩАНГИСТ – варненецът ХРИСТО ХРИСТОВ ще вдига за ДРУГА ДЪРЖАВА, защото ФЕДЕРАЦИЯТА ….

Най-талантливият български щангист – варненецът Христо Христов ще вдига за друга държава, защото федерациятаняма пари да плати глобата от 250 000 долара. Подробностите.

Огромен скандал в щангите! Бащата на Христо Христов обяви, че ако федерацията не плати глобата мести сина си в друга държава, пише Петел.
Бащата на най-талантливия варненски и български щангист Христо Христов – Димитър Димитров, обяви, че ако федерацията ни по щанги не плати глобата от 250 000 долара синът му ще вдига за друга държава.
Последният срок за погасяване на санкцията е 18 юни. Ако дотогава не бъде платено, Христо и другите ни щангисти няма да имат право да участват всветовното първенство за кадети през юли.
Според Димитров неговият син в момента се намира в уникална форма и резултатите му при кадетите в категория до 105 кг се доближават до тези при мъжете.
„Ицо, както и брат му Стефчо полагат огромни усилия в залата. Аз също работя като вол в чужбина, за да им помагам. Няма да допусна къртовският им труд да не получи отплата. Ако Ицо не участва на световното през юли за кадети, това ще е голям удар за него. Все пак е първото му голямо състезание за годината. Аз като родител ще направя каквото трябва, за да могат синовете ми да сбъдват спортните си мечти”, добави Димитров.
17-годишният състезател на „Титан” Христо Христов е световен и двукратен европейски шампион за кадети.
На 21 април Христо ще участваза купа Русе, а на 5 май се пуска и на силен международен турнир в Сливен. В двете надпревари състезателите ще бъдат оценявани по специализираната система ”Синклер”, която се използва във вдигането на тежести при организирането на турнири, където липсват състезателни категории.
Това е ĸоeфициент, който опpеделя поcтижението в завиcимоcт от личното тегло, и след като поcтиженията в ĸатегориите cе yеднаквят, служат като база за cpавнения междy отделните щангисти.

Related posts

Leave a Comment