Най-гледаните 5 eSports игри през 2021

От години букмейкърите предлагат все повече разнообразни събития на своите клиенти. Първо бяха различните спортове, след това се появиха и казино игрите, добавиха се и виртуални дисциплини, управлявани от компютърен софтуер. От известно време обаче можем да залагаме и на електронни спортове.

Ако преди години да играеш на видео игри бе само едно разпускащо удоволствие, днес то е истинска индустрия. С напредването на технологиите и изработването на абсолютно реалистични графики, геймингът се превърна в спортна дисциплина с многомилионна публика по цял свят. На много места по земното кълбо се организират големи турнири в огромни зали и стадиони, а наградните фондове понякога са десетки милиони. И как да е иначе – благодарение на различни видео платформи, геймърите могат да покажат уменията си на всекиго на планетата, който разполага с устройство и интернет. Те играят в esports турнири, които могат да продължат с дни, имат бюджети, спонсори и всичко останало като състезателите в големите реални спортове. Според прогнозите, до 2023 г. зрителският интерес към геймърските турнири се очаква да достигне милиардна публика.

Международният олимпийски комитет дори вече сериозно обмисля възможността да ги вкара в програмата на Игрите. Именно заради този ръст при електронните спортове всеки уважаващ себе си букмейкър ги е поставил в своята платформа. Заглавията, които се предлагат, са десетки, а опциите за залагане – стотици. Повечето събития си вървят с пряка картина на живо в сайтовете. Прогнозите Ви могат да бъдат много различни. Естествено, най-разпространените опции са за победител в дадения „батъл“, точен резултат, „под/над“ точки или голове“, както и по-специфичните за различните игри като „преминаване през опасна местност“, „разрушаване на обект или кула на противников отбор“ и друг интересен момент от хода на дадена игра.

В следващите редове ще Ви представим и най-гледаните събития в този сектор за 2021 г.
На първо място е световното първенство в играта League of Legends (гледани часове – 174.82m, стриймвани часове – 134). Китайският отбор EDward Gaming спечели първата си международна титла след 2015, като надигра във финала с 3:2 защитаващият трофея си DWG KIA. На втора позиция в тази класация е надпреварата по Dota 2: The International 10 (гледани часове – 107.23m, стриймвани часове – 125). Шампион стана Team Spirit, когото никой не поставяше в сметките, но успя да победи PSG.LGD с 3:2 на Гранд финалите. Наградният фонд пък бе най-големият в историята – $40,018,195. Третото място в това подреждане на събитията в електронните спортове е друг от популярните сред тях – Mobile Legends: MPL ID Season 8 (гледани часове – 76.94m, стриймвани часове 172). Тук титлата бе за Onic Esports, който победи RRQ Hoshi с 4:3 на финалите. Четвърти се нарежда Counter-Strike: PGL Major Stockholm (гледани часове – 71.26m, стриймвани часове 120). №1 тук стана Natus Vincere, победил G2 във финалите. Петата позиция е за събитието League of Legends: LCK Spring Split (гледани часове – 67.64m, стриймвани часове – 290). Шампион стана The LCK Spring Split, победил на финала с 16:2 DWG KIA.

Събитията в този сектор със сигурност ще се увеличават, интересът ще продължава да е огромен, което ще доведе и до още по-големи наградни фондове и запалени по електронните спортове хора.

Related posts