Морето ще празнува 110 години на клуба във Фестивалния на 4 март! Помогна на Спартак Варна да остане в групата!

ПФК Черно море ще отпразнува своя 110-и рожден ден с тържество във Фестивалния.

Това ще стане в зала 1 на конгресния център – Варна на 4 март (събота) от 19:13 часа.

На събитието ще присъстват бивши футболисти, ръководители и деятели, допринесли за славната история на „моряците“.

Част от тържеството ще са иорганизираните фенове на Черно море, които през годините са доказали своята любов и лоялност към варненския клуб, пишат в мейл до Варна спорт от варненския клуб.

Преди това обаче Морето ще играе с Ботев Пд на Тича в мач от първенството.

Предният кръг Черно море помогна на Спартак Варна, като победи Пирин в Благоевград, след като победата на Спартак над Ботев Враца се обезцени, защото Хебър взе три точки от Славия в София.

Абе шантава работа е на дъното. Кой, кого ще стане ясно.

В този предстоящ кръг Спартак Варна гостува безнадежно на Арда в Кърджали.Подарък за феновете: нов сайт за историята на клуба
Нов исторически сайт на Черно море се появи в интернет пространството навръх годишнината от основаването на клуба. Той е дело на група от няколко човека, които активно се занимават с изследването на историята на моряците и е подарък за привържениците по повод на празника.
Сайтът chernomorefc.com съдържа подробна информация за миналото на отбора, като се започне още от 1909 г., когато е създадено дружество Спорт (преименувано след това на футболистично дружество Спортист) – най-дълбоките корени на настоящия клуб. Сезон по сезон може да се проследи развитието след това на Тича и Владислав, съставните части на днешното дружество, огромните успехи и постижения, обединението между тях и продължаването на традициите и историята им от Черно море.
Сайтът е разработван в продължение на близо две години, като към момента са налични пълни данни до 1973 г. Работата по него продължава активно, като поетапно ще бъде допълвана информацията за сезоните след това. Към днешна дата може да бъде открита подробна информация и статистика за близо 350 футболисти и около 1000 футболни срещи на клуба. Налични са хиляди архивни снимки. Могат да бъдат разгледани също емблемите и екипите през годините, треньорите и капитаните, международните срещи със съперници от целия свят.
https://chernomorefc.com/

Related posts