МОРЕТО спечели първата си контрола, СЪСТАВЪТ …. ИЛИАН ИЛИЕВ: …..

Черно море спечели с 2:0 срещу Черноморец Балчик в първата си контрола от зимната подготовка. Лъчезар Йорданов откри резултата в 36-ата мин след асистенция на Мариян Огнянов, а в 71-вата Ндонгала покачи на 2:0 след пас на Кузма.
Първият удар в очертанията на вратата дойде в 8-ата минута. Ахмед Хикмет стреля от точката на дузпата, но Макенджиев парира. В 19-ата минута Александър Попов засече центриране от корнер, стражът на “моряците” изби, топката се отби в напречната греда.
Веднага след това варненци поеха инициативата и създадоха няколко добри положения пред вратата на Християн Христов. Първо Марек Кузма не успя да засече по най-добрия начин топката след пас на Мариян Огнянов, а малко след това Фенуш отправи изстрел от границата на наказателното поле, който премина покрай гредата.
В 36-ата минута триходова комбинация, започната от Марек Кузма, който изведе Огнянов, той намери Лъчезар Йорданов, а младият талант на “моряците” разстреля Християн Христов.
В 54-ата минута Владо Мирчев излезе очи в очи срещу Макенджиев след грешка на Миланов. Нападателят опита да прехвърли стража на Черно море, но новото попълнение в редиците на варненци успя да се намеси и изби.
Две минути по-късно Румен Касабов проби отдясно, намери Марек Кузма пред дъгата на наказателното поле, който стреля, но топката премина покрай страничната греда. В 71-вата Марек Кузма намери Ндонгала на дузпата, който прониза стража на гостите за 2:0. В 85-ата минута Румен Касабов се освободи майсторски от бранител на гостите и стреля, но вратарят спаси. В 88-ата Атанас Зехиров проби отдясно и стреля, но топката се отби в сглобката на вратата и излезе в аут.

Състав първо полувреме: Благой Макенджиев, Ертан Томбак, Миро Енчев, Илиас Хасани, Кононго, Емил Янчев, Мариян Огнянов, Николай Минков, Лъчезар Йорданов, Мехди Фенуш, Марек Кузма

Второ полувреме: Иван Дюлгеров, Атанас Зехиров, Илия Миланов, Илиас Хасани, Кононго (77-Йордан Радев), Емил Янчев, Петър Витанов, Аристот Ндонгала, Дани Кики, Румен Касабов, Марек Кузма.

Илиан Илиев

“За първа контрола е съвсем нормално футболистите да са малко тежки, да няма промяна на ритъма.. Но от желанието сме доволни. Стана не лош мач. Това е една тренировка. Абсолютно никакво значение няма резултата. Естествено, имаме доста да работим и е нормално в този период да не сме на 100%. Ще е много грешно, ако сега сме в идеална форма, а след 40 дни не сме”.
“Предвид неприятната контузия на Стефан Станчев ще се наложи да търсим още един централен защитник. Търсим и нападател. На този етап нямаме нищо конкретно. За лагера в Турция ще вземем доста млади момчета. Както видяхте те откъм желание превъзхождаха всички.
Рано е да вземем решение за Кононго. Със сигурност след тази контрола няма как да му предложим договор. И той както всички в отбора се готви от първия ден и е нормално да е по-тежък и в идеалното си състояние, за да покаже качествата си. Имам няколко забележки към него, особено в дефанзивен план. Вижда се, че е по-добре в атакуващ план. Ако иска да дойде с нас в Турция ще продължи пробите.

Related posts

Leave a Comment