МОРЕТО представи НОВИТЕ си ИГРАЧИ! Треньорът ГОНЗО, който никога не е класирал отбор в ЕВРОПА: Днес се срещнах случайно в самолета с министър КРАСЕН КРАЛЕВ и… СЪСТАВЪТ: …

„Черно море“ започна подготовка с група от 19 футболисти. Сред тях са и новите попълнения с договори


Орлин Старокин, Георги Божилов, Мариян Огнянов и Атанас Зехиров. В четвъртък към отбора ще се присъедини и Илиас Хасани. По-дълга почивка получи Александър Цветков, който ще се присъедини към отбора на на 20 юни.
С тима се готвят и петима юноши от школата – Мартин Минчев, Емил Янчев, Ертан Томбак, Илиан Илиев и вратарят Иван Дичевски.
Първото занимание на “моряците” бе на стадион “Младост”. Преди тренировката поп отслужи тържествен водосвет за здраве и успехи на отбора през новия сезон.
До събота “моряците” ще се готвят във Варна, след което отборът се мести в Банско. Лагерът в зимния ни курорт ще е до 30 юни. Пет контроли ще изиграят играчите на Георги Иванов. Четири от проверките ще са по време на лагера в Банско.
Първият спаринг е с Левски на 20-и юни. След това варненци ще мерят сили с Берое на 23-и, а на 27-и играят със Септември (София). Последната проверка ще е на 30 юни с израелския елитен тим Бней Йехуда. Новият отор на „Черно море“ ще бъде представен на 7 юли срещу Добруджа.
Групата на Черно море:

Емил Михайлов, Иван Дичевски, Емил Янчев, Стефан Станчев, Мартин Костадинов, Ондрей Сукуп, Ертам Томбак, Георги Илиев, Николай Минков, Илиан Илиев, Мариян Огнянов, Орлин Староки, Иван Коконов, Атанас Зехиров, Марек Кузма, Валентин Йосков, Борислав Балджийски, Мартин Минчев, Георги Божилов

Треньорът на Черно море Георги Иванов обяви целите пред отбора за новия сезон. Специалистът говори пред медиите за селекцията и за младите футболисти.

“Сигурните, които са подписали с Черно море са Орлин Старокин, Георги Божилов, Мариян Огнянов, Атанас Зехиров и Илиас Хасани. Тези дни Витиня трябва да си оправи нещата с Лудогорец и тогава ще подпише с нас. Ще търсим още вратар, централен нападател и ляво крило. Това са футболистите, които ни остава да привлечем, за да попълним отбора. Те ще са от България и чужбина. Надяваме се официалното представяне на отбора да бъде на стадион “Тича”. Съвсем случайно днес в самолета се видях с министъра на младежта и спорта Красен Кралев и той


ме увери, че на 7 юли стадионът ще бъде готов. Цяла година играхме в Каварна. Мъчихме се ние, мъчеха се и феновете. Надявам се през новия сезон да играем на нашия стадион, защото факторът домакинство е много важен за Черно море”.

“Черно море е клуб с традиции и трябва всяка година първо да се бори за Топ 6. Това ни е първата цел. Тъй като не успяхме да влезем сред тимовете за европейските клубни турнири, въпреки че водехме с доста точки преди баражите, в мен остана едно голямо разочарование. Тази година ще направим всичко възможно да го постигнем, защото в крайна сметка това ни е целта и затова събираме тези футболисти. Затова внимателно селектираме отбора, за да можем да постигнем резултатите, които сме си поставили”.

“През новия сезон искам да разполагам с

по-млади футболисти, да държим едно постоянно ниво в мачовете, за да можем когато влезем в плейофите, отборът да бъде конкурентно способен. Целта на Черно море е да бъде до първите три отбора в шампионата. Смятам че имаме възможност да го направим – с младите футболисти и с тези, които вземаме. През новия сезон ще продължим да работим с юношите. Всеки един от тях трябва да си заслужи мястото в отбора. Мога да похваля Мартин Костадинов за мачовете през миналия сезон. Той трябва да е за пример на всички. Един юноша ако не е готов да играе и го пуснем в мач, той влиза в още по-голяма дупка и няма излизане след това. А и отборът трябва да е силен, за да да се развиват юношите”.

“Има интерес към Александър Цветков. Тези дни отказа на Левски. Имаме запитвания от чужбина, но няма нищо сигурно. До 20-и съм го пуснал в почивка, предвид това, че беше с националния отбор”.

Related posts

Leave a Comment