МОРЕТО пак приема ЛЕВСКИ, но на баскетбол ДАРИН ВЕЛИКОВ: Ще се представим отлично в следващите 8 мача…

След три седмици пауза, заради мачовете на националният тим и финала за купата на България, се подновява срещите от НБЛ. В третата фаза на шампионата „Черно море Тича“ приема „Левски Лукойл“. Двубоят в зала „Христо Борисов“ е всъбота, 10 март, от 18,30 часа.
Паузата в шампионата бе добре дошла за варненци, заради многото контузени играчи.
„През този период на работа наблегнахме много на физическата подготовка – сподели старши-треньорът на „моряците“ Дарин Великов. – Постарахме се хората с контузии да бъдат възстановени. В момента на 100 % не е готов само Ники Грозев. Той тренира вече, но все още изпитва болки в крака. Ще бъде в отбора за мача с „Левски Лукойл“, но няма да рискуваме здравето му. Хубавото е, че Веско Георгиев и Цецо Острев вече са много по-добре и ще вземат участие в мача в събота. Имаше време и за почивка и за тренировки. Доволен съм и за двете. След освобождаването на Драган Тубак вече сме един друг отбор и трябваше ни малко да свикнем с този състав, с който ще завършим шампионата. Това което имахме като предвидено в тези 3 седмици се изпълни и съм доволен, че момчетата се стараха в този цикъл от 20 дни в който бяхме без игрови мачове. “
Великов е убеден, че на „Черно море Тича“ ще се представи отлично в последните 8 мача от редовния сезон. „Много трудно можем да кажем предварително до къдеще стигне в такъв мач срещу „Левски Лукойл“ поради няколко причини. Отборът е селектиран с много състезатели, които са равностойни и с доста класни чужденци, а и допълнително привлякоха и нов играч. За нас обаче е по-важно да показваме лице типично за „Черно море Тича“. Именно това ще изисквам от състезателите до края на редовния сезон – да не петним името на клуба, което е извоювал през годините и да играем по подобаващ начин. Трябва да отговорим позитивно на всички лоши неща, които ни се струпаха през целия сезон и да покажем една отлична игра“, коментира наставникът на „Черно море Тича“..
Вече месец с отбора тренира и младият Димитър Илиев, който направи отличен дебют за „моряците“.
„Димитър тепърва навлиза в мъжкия баскетбол. Тренира с нас и аз още след първата му изява, казах че ще го оставя в отбора. Той е много трудолюбиво момче и отборен играч. Длъжни сме на такива млади състезатели да даваме шанс. В зависимост от развитието на мачовете ще преценимкакво ще е игровото му време. За мен е важно, че попадна в една обстановка, в която не беше работил“, сподели Великов за Илиев.

Related posts

Leave a Comment