МОРЕТО започна футболната 2019 с Х. ИЛИАН: За разлика от друг път …. Контролите: ….

Морето започна 2019 с Х.Равенство 1:1 с Черноморец Балчик в първата си контрола от зимната подготовка на стадиона в Младост. Неофициален дебют за “моряците” направиха новите попълнения Родриго Да Силва и Цветомир Панов.
В 36-ата Ради Василев отправи удар от наказателното поле, но стражът на Балчик изби в корнер. При изпълнението на ъгловия “моряците” откриха резултата. Дани Кики центрира в наказателното поле, където Виктор Генев с глава реализира за 1:0.
В 51-вата Ндонгала стреля от границата на наказателното поле, но вратарят на Черноморец спаси. В 59-ата Балчик изравни. Мишо Венков центрира в наказателното поле от фаул, където Траян Траянов с крак вкара 1:1.
Съставът на Черно море: Иван Дюлгеров, Мирослав Енчев, Цветомир Панов, Мартин Дичев, Виктор Генев, Петър Вуцов, Патрик Андраде, Дани Кики, Георги Илиев, Ради Василев, Родриго Да Силва (Георги Китанов, Александър Георгиев, Стефан Станчев, Антоан Вълчев, Пламен Димов, Виктор Попов, Петър Витанов, Лъчезар Йорданов, Аристот Ндонгала Жоржиньо.

Илиан Илиев:За разлика от друг път, когато сме и побеждавали, днес съм доволен. Това, което исках, стана – отборът да държи топката, да и я подава и когато я загуби, да пресира противника. От всички наши първи контроли тази беше изиграна най-добре. В мача през второто полувреме имаше шест момчета от школата и те се представиха добре. В Турция искам отборът да се обиграва, за да бъде готов за първия кръг. След няколко тренировки се видя, че няма как дошлият на проби холандски футболист в Черно море да остане. Не бързаме да вземем някой футболист, искаме да енещо интересно.

От 17 януари до 1 февруари „моряците“ ще са на лагер в Турция. Там са уредени проверки сполските Медж Легница на 22 януари и Арка Гдиня (24 януари), както и с Вардар Скопие (28 януари) и Олександрия (Украйна, 30 януари).

Related posts