Миролюб Адамов: Оптимизирана система за финансиране ще издигне на по-високо ниво масовия и професионалния спорт (ВИДЕО)

Кой е Миролюб Адамов и какви са неговите предложения за утвърждаване на спорта като национален приоритет?

Миролюб Адамов е кандидат за депутат от варненската листа на “Продължаваме Промяната”. На 33 години е, родом от град Варна.
Завършил е V Езикова гимназия “Йоан Екзарх” с изучаване на английски и немски език. Придобил е бакалаварска степен от Икономическия университет гр. Варна със специалност “Мениджмънт”, притежава и магистърска степен по “Икономика на търговията” от УНСС – гр. София.
Успешно развива няколко семейни бизнеса в сферата на хотелиерството, сладкарството и ресторантьорството.Най-голямата му страст обаче е спорта. От 25 години се занимава професионално с плуване, бил е многократен републикански шампион на България с над 100 спечелени медала. Има повече от десет годишен опит в спортния мениджмънт, а към момента е зам.-председател на ПСК “Черно море”.
Мисията му в коалиция “Продължаваме Промяната” е да работи за издигане на качествено ново равнище на масовия и професионалния спорт във Варна. Усилията му ще бъдат насочени към подобряване на активността и социалния живот на възрастните хора и хората с увреждания, изграждане на навици за редовни занимания със спорт на ученици и студенти.
Как може да бъде постигната “Промяната” в сферата на спорта с няколко конкретни стъпки?

Варненци
Публична група • 9143 членове

Присъединяване към групата
Групата на варненци. Не злоупотребявайте със споделяне на постове, които нямат връзка с живота във Варна. Рекламите се трият. Добре дошли на всички ва…

• Осъвременяване на националната спортна инфраструктура, което включва на първо място, изграждането на модерни спортни национални бази. Чрез Програмата за нулева корупция на коалиция “Продължаваме Промяната” това е напълно реално осъществимо в близко бъдеще.
• Раздаване на спортните обекти по целесъобразност
• Изграждане и въвеждане на нова справедлива система за разпределение на финансовите потоци в масовия спорт.
• Утвърждаване на спорта плуване като задължителен предмет в училищата, което не може да се случи без изграждане на нужната инфраструктура.
• Оптимизация на системата за финансирана на спортните училища, като отпусканите финансови средства трябва да стават на базата на постигнати спортни успехи и резултати.
• Специално за Варна е от изключителна необходимост изграждането на нов покрит басейн.
• Създаване на нова система за финансиране на професионалните спортни клубове на базата на принципа за равнопоставеност. Усъвършенстване на системата им за отчетност, която да дава обективна представа за приноса им в националния професионален спорт. Ще бъде разработен и алгоритъм за допълнително финансиране на клубовете, които развиват даден спорт във всички възрастови групи.
• Оптимизиране на графика за ползване на националните спортни бази, така че те да дават възможност за пълноценна подготовка, както на наши, така и на чуждестранни елитни спортисти.
• Повишаване на квалификацията на треньорските кадри като основен приоритет в програмата за развитие на спорта на Коалиция “Продължаваме Промяната”.Related posts