Министър Кралев инспектира спортни обекти във Варна. Отриват два до края на септември

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и областният управител на Варна Стоян Пасев инспектираха ремонтните дейности на залата за вдигане на тежести към Спортно училище „Георги Бенковски и водна спортна база “Бриз”.

И двата обекта ще бъдат открити до края на септември.

Модернизирането на залата в спортното училище ще осигури отлични условия за тренировките на учениците. В момента се подобрява енергийната ефективност на сградите, санитарните помещения и пожарната безопасност.

Проектът, който ММС подпомага финансово е внесен от директора на Спортно училище „Георги Бенковски“ и е на стойност110 450 лв. с ДДС.

По време на инспекцията присъстваха още Христо Христов, олимпийски вицешампион и европейски и световен за младежи, Стефчо Христов – световен шампион за кадети, президентът на спортен клуб по вдигане на тежести “Титан” Радостин Димитров, треньорът на клуба Живко Николов и г-жа Евелина Янчева, директор на СУ “Георги Бенковски”.

Във водна спортна база “Бриз” се ремонтират съществуващите хангари, съблекални, бани и тоалетни, като основната цел на проекта е реновиране на материално-техническото състояние. 

ММС подпомага финансово строителните дейности след внесен проект от Спортен клуб „Черно море“ – Бриз на стойност 160 202,14 лв. с ДДС.

С реализирането му, ще се създадат по-добри условия за всички трениращи спорта ветроходство, а така ще нарасне и интересът към морските спортове.

Related posts