МИНИСТЕРСТВОТО на СПОРТА: СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО и областният управител са ВИНОВНИ за ремонта на стадион „ТИЧА“ Цялото писмо до медиите:

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ – Министерство на младежта и спорта
ПРЕСЦЕНТЪР – ММС, Информация за медиите, Дата: 09.05.2017 г.

Служебното правителство и назначеният от него областен управител на Варна са виновни за забавянето на стадион „Тича“

Във връзка с появилото се недоволство от страна на феновете на „Черно море“ относно ремонта на стадион „Тича“, бихме желали да заявим следното:
През последните 3 месеца Министерството на младежта и спорта се управляваше от министър Даниела Дашева и нейния екип. Какви действия са извършвани през този период и какъв контрол е осъществяван върху обекта е въпрос, който следва да се насочи към тях, а не към настоящото ръководство на ММС.
В първия мандат на министър Красен Кралев беше осигурено финансиране за ремонт на тревното покритие и осветлението на стадион „Тича“ и бяха проведени всички необходими процедури.
Завършването на реконструкцията е сред първите задачи, с които се зае министър Кралев след завръщането си на поста. По тази причина веднага беше назначена проверка, която установи, че към момента строежът е спрян по реда на Закона за устройство на територията, тъй като е установена необходимост от преместване на един от осветителните стълбове, поради което е нужна корекция на конструктивен елемент от работния проект. Това е задължение на
кандидатстващата страна, а именно областната управа на град Варна, назначена от служебното правителство на 8 февруари, която е запозната с фактическата обстановка след констативен протокол от 16 март 2017 г.
Министерството на младежта и спорта изпраща надзорен екип във Варна, който на място да подпомага и контролира процеса по изпълнение до пълното му приключване. Вече е осъществен контакт с представители на фирмата-изпълнител, които ни увериха, че ремонтът ще приключи в най-кратки срокове.
Бихме желали да уверим феновете на „Черно море“, че ще направим всичко по силите си реконструкцията на стадион „Тича“ да завърши възможно най-скоро и любимият им отбор ще играе на него домакинските си мачове от следващото издание на първенството.
В петък представители на изпълнителя и ММС ще дадат пресконференция, на която ще обявят сроковете за приключване на ремонта.

Related posts

Leave a Comment