МАРИЯ ПЕТРОВА във Варна за КОНКУРС за ГИМНАСТИЧКИ с домакин …. Турнир ХРИСТО ТОШКОВ и волейбол за девойки още през почивните дни …

Трикратната световна шампионка Мария Петрова, жена на шефа на БФС Боби Михайлов идва във Варна за конкурс за гимнастички. Домакин на събитието еСКХ „Грация“ Варна, а тестът е в събота от 13 до 14 ч в спортна зала „Простор“.
Организатори на събитието са БФХГ (българска федерация по художествена гимнастика), СК „Силвия“ и СК „Грация“.

Изпитващи на събитието ще бъдат:

– Мария Петрова – Президент на Техническият комитет на Европейският съюз по гимнастика, заместник-председател на Българската федерация по художествена гимнастика, Член на УС на БФХГ , трикратна световна шампионка и трикратна европейска шампионка

– Мария Гатева – Преподавател в НСА „Васил Левски“, Европейска шампионка, член на Съдийска Комисия към БФХГ

– Мария Кънчева – д-р „Спортна психология“, член на Треньорска Комисия към БФХГ

Спортно-техническите нива представляват система за оценяване на подготовката на момичета, занимаващи се с художествена гимнастика. Има общо 10 нива, които покриват четири вида подготовка: техническа с тяло и уред, физическа, танцова и музикално-творческа подготовка. Във всяко ниво се съдържат 10 основни групи упражнения: положения и позиции; стъпки; вълни; равновесия; въртения; скокове; акробатични упражнения; тестове за физическа подготовка; техника с уред и музикално-творческа задача

На всяко ниво съответства определен цвят – първите седем са с цветовете на дъгата, а най-високите три са с цветовете на медалите (бронзов, сребърен и златен). Покриването на нивата е по желание, както за състезателки за високо спортно майсторство, така и за момичета занимаващи се любителски. Задължително ще бъде само за тези, които ще се борят да намерят място в националния отбор. Преминаването на изпитите ще мотивира спортуването на по-широк кръг деца, защото в нивата няма субективни изисквания за изключителни физически качества, като гъвкавост и фигура (има толеранс на амплитудата), а само правилно изпълнение. Гимнастичките ще бъдат мотивирани и по-дълги години да тренират, защото не всяка стига до голямо състезание, но всяка може да бъде „златна”. За в бъдеще, обвързването на спортно-техническите нива с картотекирането към БФХГ и категоризирането на състезателките, ще улесни многократно работата по клубове и провеждането на състезания от ДСК.

Освен определяне нивото на гимнастичките, програмата има за цел дауеднакви стандартите при работата с тяло и уред, треньорите да работят двустранно (лява и дясна страна), с правилна техника, с най-основните упражнения от всяка група, като в същото време да положат и по-широка основа от упражнения при обучението на децата. Това ще допринесе подготовката на българските гимнастички да отговори на съвременните изисквания на световната елитна гимнастика.

Турнир Христо Тошков и волейбол за девойки още през почивните дни във Варна.
Женският футбол е в НСБ Спорт Палас от 10 ч традиционния турнир по футбол «Христо Тошков» за момичета. Участие в турнира ще вземат отборите на ЖФК «ВАРНА», ЖФК «БУРГАС» и ФК «БОРУНА». Освен класираните на първите три места и носителите на индивидуалните награди за най-добър вратар, най – полезен състезател и голмайстор, организаторите са осигурили награди за всички участващи отбори.

В неделя 25 ноември 2018 от 09,30 ч. във волейболната зала на НСБ Спорт палас ще се проведе турнир по волейбол „Купа Варна“ за кадетки, състезанието се организира от Община Варна и ВК „Бултекс 2013“. В турнира участие ще вземат 4 волейболни отбора от градовете Варна, Русе и Бургас.

Related posts