МАРАТОН ВАРНА е с НОВО ТРАСЕ, покрай морето! ШОУТО на лекоатлетите е на … Заявки се попълват на сайта … НАГРАДНИЯТ ФОНД ….

Маратон Варна е с нова трасе, покрайморето, по Алея първа. Сертификат от Международната лекоатлетическа федерация (ИААФ) получен преди месец признава резултатите за ранглистите. Трасето е променено така, че маратон Варна да стане още по-привлекателен за участниците.
Старт/финалът отново е на площад „Независимост“ пред Операта, но след преминаването по централната пешеходна зона, маршрутът навлиза в Морската градина и там вече се вие по алеята покрай самия морски бряг. Така бегачите отново ще бягат сред зеленината на парка вляво и морето вдясно.
Маратон Варна е насрочен за13 май със старт в 9,30 от площад Независимост. В новото лицензирано трасе за първи път е включен и полумаратон. Промените са в две от дистанциите, като сега участниците имат следния избор:
– 2 км градски крос (без възрастови ограничения)
– 10.5 км една обиколка (без възрастови ограничения)
– 21 км полумаратон две обиколки (без възрастови ограничения)
– 42.195 км маратон четири обиколки (право на участие имат само навършилите 18 години към деня на състезанието).
Състезатели с картотека за 2017 г. към БФЛА са освободени от такса участие за дистанцията 42.195 км. Контролното време за класическия маратон си остава 5 часа, подкрепителни и освежителни пунктове ще бъдат изградени на всеки 5 км и на старт/финала според изисквания на ИААФ.
Сроковете и начините за регистрация, както и условията за участие могат да се видят в интернет страницата на маратона, в която онлайн формулярите са отворени и приемат заявки : http://marathonvarna42km.com/.
Атрактивният общ награден фонд отново е 49 000 лв., разпределен в 44 индивидуални награди, съобщават организаторите от Община Варна. За победителите в класическия маратон са предвидени по 8000 лв. при мъжете и при жените, което отново със сигурност ще привлече елитни маратонци от водещи световни школи и е предпоставка за нови рекорди и върхови постижения. Парични премии има и за призьорите в останалите дистанции без градския крос, където обаче са подготвени много награди: спортни сакове, анцузи, шапки и др.
Можете да се включите и като доброволец, организаторите набират желаещи да помогнат по обезпечаване на трасето, обща работа в базата, както и подготовка преди деня на старта – раздаване на листовки и подпомагане на записването. Записването на кандидатите ще е до8 май. Маратон Варна отново е част от получилата вече огромна популярност атлетическа верига под мотото „Бягането като начин на живот“. Поредицата от маратони стартира на 1 април в Стара Загора и ще завърши есента с Wizz Air София Маратон на 14 октомври. Тази година нов регламент улеснява печеленето на 20-хилядния джакпот, подробности и таблицата с разпределението на точките можете да видите в сайта на варненския маратон.

Related posts

Leave a Comment