ЛЕКОАТЛЕТ на варненски клуб взе злато на 22 км благодарение на ВАРНА МЛАДЕЖКА ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА 2017, видео

Лекоатлет на варненски клуб взе злато на 22 км благодарение на Варна европейска младежка столица 2017. Състезателят на


СК „Суперспорт“ Варна Йордан Петров финишира първи в тазгодишното издание на Meteora Trail Run, в конкуренцията на 334 състезатели завършили 22-километровата надпревара. Още 250 пробягаха 6-километровата дистанция. 27-годишният добричлия премина трасето около „гръцкия град в небето“ за 2:00:20ч. Предварителните очаквания бяха битката да е между елитните местни атлети Йоанис Циампулас и Николаос Калофирис (бивш биатлонист, познат с победите си и в български състезания), останали втори и трети съответно с 2:05:21ч. и 2:08:30.
При жените победителка е също българка, която обаче живее повече от 10 години в Гърция. Милена Велкова финишира с време 2:37:54, пред холандката Марсела ван Хемерт с 2:53:34 и представителката на домакините София Лулу с 2:58:25.
„Състезанието беше

много трудно и технично, със стръмни изкачвания и спускания. Денивелациятa за тези 22 километра беше 1300м. Бягах за да спечеля, но накрая се оказа, че съм поставил и рекорд на трасето, заради което ме наградиха с много хубав спортен часовник“ – разказа щастливият победител. Данчо и неговия треньор Димитър Янакиев, използваха състезанието за да рекламират Варна, която е Европейска младежка столица. С подкрепата на програмата те пътуваха до едно от свещените места на християнството, с манастири „накацали“ върху скалите.
Освен купите за победител в генералното класиране и в елитната възрастова група при мъжете (22-39г.), Йордан Петров получи покани за участие в маратоните на

Атина и Солун (Европейска младежка столица за 2014г.). Атлетът, който от раждането си води битка с нищетата, е поканен и на едноседмична подготовка в гръцкия клуб Анексартити, за който се състезава победителката при дамите Милена Велкова.
видео

Related posts

Leave a Comment