ЛЕГЕНДИ откриха „КАМЕНИЦА ФЕНКУПА“ във Варна! В мача между ЖУРНАЛИСТИ и ВЕТЕРАНИ …..

Четвъртият регионален полуфинал от тазгодишното издание на Kamenitza Фен Купа бе официално открит на стадион

„Локомотив“ във Варна. 32-та най-добри отбора от Добрич, Шумен и града домакин ще премерят сили този уикенд, за да излъчат новия регионален шампион. Първенецът на трите области ще спечели квота за националните финали, където с пълна сила и още по-голяма мотивация ще играе за голямата награда – посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа.
Официалният старт на мачовете беше даден в присъствието на множество спортни легенди от града и региона. Сред тях бяха легендарният ветеран на ФК „Черно море“ Тодор Марев, голмайсторът на всички времена за „Черно море“ Стефан Богомилов, олимпийският и световен шампион по вдигане на тежести Янко Русев, олимпийският шампион по бокс Ивайло Маринов и председателят на обединените спортни клубове „Черно море“ Варна Бончо Бонев. От страна на община Варна, на сцената се качи директорът на дирекция „Спорт“ Кристиян Димитров, който откри официално турнира с думите:


„Цар Футбол ни събра за 15-та поредна година. Радвам се, че Фен Купа отново ни гостува и точно аз имам честта да дам старта. Пожелавам успех на всички участващи отбори“.
След встъпителната церемония легендата Стефан Богомилов се включи и в демонстративен мач. Срещата изправи отбор на варненски ветерани срещу сборен тим на местни журналисти. Мачът протече много оспорвано и първото полувреме мина без отбелязан гол. В началото на втората част, в опит да опазят вратата си „суха“,

журналистите извършиха нарушение в наказателното поле. Стефан Богомилов застана на бялата точка и с прецизен шут откри резултата в полза на ветераните. След няколко минути журналистите успяха да преодолеят противниковата защита и изравниха, но радостта им не продължи дълго. Ветеранът Емил Чобанов изпрати топката в мрежата на журналистите с топовен шут почти от центъра и сложи точка на спора с крайното 2:1.
Атрактивните футболни дербита, ритмичният музикален съпровод и студената бира не са единственият източник на забавления за посетителите на стадион „Локомотив“. Покрай терените постоянно се провеждат множество забавни игри, активации и томболи. Наградите в тях варират от карти за игра, бирена халба и раница, до GPS Fitness гривна, професионално обучение за рали пилот и 365L Kamenitza за споделяне с приятели.
Финалът на турнира във Варна е в неделя от 13 ч!

Related posts

Leave a Comment