Курьор: Тръгнах си от Черно море заради треньора Илиан Илиев. Можех още да дам

Матиас Курьор пристигна във Варна като непознат футболист, а си тръгва със статут на любимец на феновете на Черно море и впечатляващата статистика от 125 мача и 47 гола за “моряците”. Нападателят от Мартиника се превърна в кошмар за защитниците по родните терени, а на “Тича” със сигурност няма да забравят ключовия му принос за спечелваното на Купата на България през 2015 година. Пред “Тема Спорт” 34-годишният Курьор коментира причините за раздялата му с Черно море и бъдещите си планове.

“Изобщо не съм си мислил, че по такъв начин ще спечеля любовта на феновете, още повече че началото беше много лошо. Помня, че дебютирах като резерва срещу Лудогорец (26 юли 2014 г.) и бях сменен само 15 минути по-късно. Трябваше да чакам на пейката още два месеца, за да ми потръгнат нещата, а това се случи в един мач за Купата на България срещу Созопол”, върна се назад във времето Курьор.Курьор: Трудно е да си тръгна, вчера плаках в леглото си, цял живот ще пазя тези моменти

“Взех решението да напусна след мача със Славия в София (в началото на ноември). Тогава треньорът ме смени още на полувремето и си казах, че няма никакъв смисъл да оставам тук. По-късно имахме разговор с Илиан Илиев и той ми обясни, че повече няма да играя. Каза ми, че вече не съм първа опция, затова предпочетох да си тръгна”, разкри нападателят.

“Мисля, че можех да направя още много неща за Черно море. Съжалявам само, че за целия си престой във Варна изиграх само едно дерби със Спартак и не можах да изживея тръпката на този сблъсък на нашия стадион “Тича”. Второто ми съжаление е, че не успях да завърша този сезон и трябваше да си тръгна още през декември”, сподели Курьор.

“Парите са важни, няма какво да лъжа. Когато обаче съм преговарял с Черно море, в нито един момент не съм се пазарил и винаги съм взимал това, което ми дават. Просто защото този клуб е различен от другите. Дори в Локомотив (Горна Оряховица) взимах по-голяма заплата, отколкото във Варна”, изтъкна любимецът на феновете на Черно море.“За момента най-вероятно е да играя във Франция, вече разговарям с клубове. Ако обаче ми се отвори възможност з Африка или Южна Америка, бих отишъл там, за по-далечно бъдеще? Мисля, че няма да ставам треньор. Това не е моето нещо. Може би по-скоро ще бъда скаут или спортен директор”, добави Матиас Мурьор.

Related posts