КРАСЕН КРАЛЕВ пред БНТ: БЮДЖЕТЪТ на всяка федерация е функция от успехите ѝ. Организирахме 3 СВЕТОВНИ първенства на БЛЕСТЯЩО НИВО. ВОЛЕЙБОЛЪТ ни струваше …, ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГИМНАСТИКА …. СПОРТЪТ е „най-мощното средство за популяризиране на българското културно-историческо наследство и ценностите на….

„Аз съм изключително горд от начина, по който успяхме да организираме тези 3 световни първенства. Наистинапредставихме се на ниво и не само Томас Бах, който изрази възхищението си от начина, по който България се справя с тези предизвикателства. Абсолютно всички президенти на международни федерации са много доволни“, каза в студиото на „Още от деня“ по БНТ Красен Кралев, министър на младежта и спорта, по повод трите световни първенства, които бяха организирани в България този месец.
Той бе категоричен, че спортът е „най-мощното средство за промоция и за популяризиране на нашето културно-историческо наследство и ценностите на нашата цивилизация, постиженията на българската цивилизация“.
Кралев каза, че на трите световни първенства се е видяло, че сме се справили блестящо, видяла се е нашата инфраструктура и нашите фенове, които са на високо ниво.

Красен Кралев:
Трите първенства ни струваха около

12 млн. лв. Най-скъпото е волейбола. Той е с най-голям престиж и покритие от страна на зрителския интерес.
Той уточни, че волейболното световно първенство е струвало на държавата около 9 млн. лв., но е имало възвръщаемост от продажбата на билети и права за излъчване. Световното първенство по художествена гимнастика е струвало около 2 млн. лв., а това по гребане е малко под 1 млн. лв.

Предложението да се проведе младежка зимна олимпиада в България е напълно сериозно и тя може да се реализира, заяви министър Кралев. Алпийските ски дисциплини може да се провеждат Витоша, в Боровец – ски скокове, биатлон и ски бягания. В залите в София може да се проведат затворените състезания, допълни министърът на младежта и спорта. Първите разговори по въпроса ще започнат по време на младежките летни олимпийски игри в Буенос Айрес.

Бюджетът на всяка федерация е функция от успехите ѝ, изтъкна министър Кралев. Към края на годината ще стане ясно финансирането на отделните спортни федерации, допълни спортният министър.

Възможно е да се изгради нов национален стадион в рамките на100 млн. лв. и с капацитет от 30 000 души, заяви Красен Кралев. Строителството му може да отнеме около 2 години, но няма колебания по въпроса, че местоположението му трябва да е в София, допълни той. Местоположението му трябва да се прецени и анализира с главния архитект и кмета на столицата.
Всичко, което каза Кралев може да видите и чуете на този линк
https://www.bnt.bg/bg/a/krasen-kralev-byudzhett-na-vsyaka-federatsiya-e-funktsiya-ot-uspekhite

Related posts