КРАСЕН КРАЛЕВ: На ФЕН на „ЧЕРНО МОРЕ“ не трябва да му се задава въпроса от ЦСКА или „Левски“ е!

Министърът на спорта Красен Кралев обясни на Жени Марчева от БТВ, че на един фен на „Черно море“ не трябва да му се задава въпросът от ЦСКА или „Левски“ е. Животът ми е свързан с „Черно море“, затова съм фен на „Черно море“, сподели Кралев.
Останалите акценти в разговора с министъра бяха:
– Тодор Събев, кикбоксьорът за който до Сърбия бе пратен правителствения „Спартан“, стабилизиран е, в добро състояние, днес може да бъде изписан от интензивното. Инцидентът е бил много тежък, но е нямало умисъл с нанасяне на удар при свален гард на Тодор секунда след гонга. Не знам дали Тодор Събев е застрахован, но федерациите задължително трябва да застраховат своите състезатели. Ще го проверя това, каза Кралев.
– Силвия Дънекова, уличена с допинг на олимпиадата. Тогава казах, че актът е срамно петно за българския спорт. Казусът е такъв, че този процес не се менажира от България. Голяма грешка направиха от антидопинговия център и българската федерация по лека атлетика, че не излязоха да обяснят. Дисциплинарната комисия на БОК може да определи само наказанието, а не да се произнася по същество. Абсурд е да има антибългарски действия. Те трябваше да
излязат и да обяснят какви са процедурите, те са стандартни. Арбитражният съд в Лозана взема всички решения за спортисти с допинг. Министерството не може да се намесва никъде и по никакъв начин в тези институции.
– Рекордът на Стефка Костадинова. Той е поставен на световното в Рим. Новите правила, които предлага работна комисия не засягат стари постижения.
– Базата на ЦСКА. Преди една година ЦСКА дължеше 1 млн на спортното министерство, а пък ние тези пари на Столична община и затова договорът със старото дружество беше прекратен. Това дружество може да си разсрочи дълга си към столична община и да участва в търга, който ще се организира за базата.

Related posts

Leave a Comment