КРАСЕН КРАЛЕВ: Министерството на СПОРТА финансира проект за ремонт на водна спортна база „БРИЗ“ във Варна със…. Международната регата ПРОЛЕТ БРИЗ бе открита от министър, кмет и областен, стартираха 116 лодки от 17 клуба, 6 от тях украински, ВИДЕО

Красен Кралев:
Министерството на спорта ще финансира проект за ремонт на водна спортна база „Бриз“ във Варна със160 000 лв.
Международната регата Пролет Бриз бе открита от министър, кмет и областен, стартираха 116 лодки от 17 клуба, 6 от тях украински. Ветроходците са 125 от клубовете – Порт Бс, Циклон Поморие, Кап. Георги Георгиев Порт Варна, Созопол, Балчик, Академик Сф, Приморско, Несебър 2000, Несебър 2009, Черноморец Бс, Черно море Бриз и 6 украински клуба. Класовете са Оптимист – 72 лодки, Кадет – 3, Лазер 4,7 – 9, Лазер Радиал – 6, Лазер Стандарт – 7, Фин – 12, 470 – 7.
Видео

Подробности за ремонта на базата на Бриз и други спортни бази във Варна

Министерството на младежта и спорта ще финансира проект за ремонт на хангарите, съблекалните, баните и санитарните възли на водна спортна база „Бриз“ във Варна. Това обяви министър Красен Кралев, който с кмета Иван Портних и областния управител Стоян Пасев откри 38-ото издание на международната регата „Бриз”. Стойността на проекта е 160 202,14 лв. с ДДС.
„Водихме повече от шест месеца разговори с ръководителите на клуб „Черно море Бриз”, който управлява и стопанисва тази база. Уважихме тяхното желание за реконструкция, защото има много деца, които тренират тук и ползват съоръженията”, коментира министър Кралев.
Международната регата „Бриз” се организира от спортен клуб „Черно море Бриз” с подкрепата на община Варна. Това е първата за сезона надпревара в детските и олимпийските класове във ветроходството у нас и ще продължи до 8 април във Варненското езеро.

Министър Кралев съобщи още, че се навлиза във финалната фаза на реконструирането на зала „Владислав”, на коятоММС от три години извършва поетапен ремонт. В рамките на два месеца трябва да бъде положена чисто нова настилка, а ССК „Черно море“ има ангажимент да освежи фасадата и да украси залата с пана на най-известните варненски спортисти. След ремонта там ще могат да се провеждат състезания по различни спортове – футзал, тенис, баскетбол, волейбол и др.
„В рамките на следващите два месеца се очаква да завърши и реконструкцията на спортното училище „Георги Бенковски“. Тя тече на пълни обороти, като за нея бяха отделени над два милиона лева”, заяви още министър Кралев.

Водят предварителни разговори за изграждането на модерен боксов салон в Двореца на културата и спорта с площ над 600 квадратни метра.
„Боксът, борбата, художествената гимнастика и таекуондото имат най-успешно работещите федерации в България. Варна притежава огромен потенциал в бокса и трябва да направим нещо в този спорт. Очаквам в следващите години градът да даде своя принос за продължаващото развитие на българския бокс”, каза Кралев.
Новата боксова зала щеможе да се ползва от различни клубове и ще бъде достатъчно голяма, за да поеме всички боксьори във Варна.
Министърът съобщи още, че през настоящия месец Морската столица ще посрещне две изключително важни събития за борбата с корупцията в спорта, почтеността и уреждането на спортни срещи, свързани с председателството на България на Съвета на ЕС.

Related posts

Leave a Comment