КРАСЕН КРАЛЕВ домакин на 2 европейски събития във Варна организирани от Европейската комисия – БОРБА с КОРУПЦИЯТА в спорта и ….

Красен Кралев е домакин на 2 европейки събития във Варна – борба с корупцията в спорта организирано от иуреждането на мачове.
От 23 до 24 aприл ще се състои първа среща на експертна група “Почтеност“ към Европейската комисия. Тя е създадена по приоритет 1 „Почтеност в спорта“, част от новия „Работен план за Спорт 2017 – 2020“, одобрен от Съвета на Министрите, отговорни за спорт. В експертната група се включват представители на правителствата на всички държави членки, както и представители на международни институции, работещи в сферата на почтеността в спорта – Интерпол, Европол, ООН, Спортрадар. Събитието се организира от Европейската комисия.
От 24 до 25 април, в изпълнение на проект по програма Еразъм+, Министерството на младежта и спорта организира среща на заинтересованите държави-членки на ЕС на тема: „Съвместно обучение за създаване и развитие на Национална платформа за борба с манипулирането на спортни състезания“. Част от участниците в Експертна група „Почтеност“ към ЕК ще присъстват и на събитието на ММС. Своя опит по време на срещата, ще споделятпредставители на международни институции, борещи се с корупцията в спорта, като Интерпол, Европол и ООН, както и организацията Спортрадар – световен лидер в анализирането и лансирането на спортни данни и дигитално съдържание.
От българска страна ще участват представители на МВР, Министерство на правосъдието, Комисия по хазарта, БОК, БФС, хазартните оператори.
Целта на събитието е да допринесе за по-лесното и по-бързо създаване на Национална платформа от всяка заинтересована страна-членка, включително Българска национална платформа, която да се бори срещу корупцията в спорта.
И двете събития ще бъдат открити от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.
Откриването на Първата среща на Експертна група “Почтеност“ към Европейската комисия е в 10 часа на 23 април вSwiss-BelHotel Dimyat на бул. Княз Борис 1-ви 111 във Варна.

Related posts

Leave a Comment