КРАСЕН КРАЛЕВ: България ще кандидатства и за домакин на Евро 2032…. ДОМУСА не загуби в Леверкузен в ЛИГА ЕВРОПА, ВИДЕО: …..

България ще кандидатства за домакинство на Европейското първенство по футбол през 2032 година. Това заяви спортният министър Красен Кралев в интервю пред репортера наBulgaria ON AIR – Владимир Андонов.
Страната ни обмисля съвместна кандидатура за Мондиал 2030 заедно със съседките ни Румъния, Сърбия и Гърция. „И вече готовата инфраструктура може да се ползва за шампионат на Стария континент“, заяви Кралев.
„Ако си свършим домашното, имаме всички шансове да се поздравим с успех. Дори и да не се спечели домакинството на световното, като екип ще имаме готовност да кандидатстваме за Евро 2032. Като имаме готовата инфраструктура, не бихме имали проблем. Инвестициите ще се оправдаят по категоричен начин“, заяви Кралев.
Припомняме, че идеята у нас за Мондиал 2030 е да се построят няколко стадиона с капацитет от40 000 зрители, с които да се кандидатства, заедно със съседките ни.

Преди минути Домуса, в превод от турски – Свинята не затуби в Леверкузен – 1:1 и грабна още хиледарки в евро за участието си в групите на Лига Европа.
Видео:

Related posts