КРАЛЕВ поздрави всички нас с ДЕНЯ на СПОРТА – 17 май: На днешния ден през далечната 1894 г …..

Министърът на спорта Красен Кралев поздрави всички нас с Деня на спорта – 17 май:

Уважаеми български спортисти, треньори, ръководители и приятели нa спорта, за мен е удоволствие и чест да Ви поздравя по повод Деня на българския спорт – 17 май!
Честит празник на всички, които със своята дейност допринасят за развитието и успехите на елитния и масовия спорт у нас! Вашият всеотдаен труд е донесъл много радост, слава и гордост на българския народ. Големите победи винаги обединяват нацията и я правят по-силна, а спортните герои са вдъхновение и пример за подражание. Такаспортът утвърждава българския дух и издига националното самочувствие поколения наред.
На днешния 17 май през далечната 1894 г. с пристигането в София на първите 10 учители по физическо възпитание от Швейцария се полагат основите на организираното спортно движение в България след Освобождението. Днес аз искам да благодаря на всички хора в сферата на спорта, които с всекидневната си работа помагат за изграждането на отлични състезатели, силни характери, здрави и достойни граждани на Република България.
Гордея се, че в момента расте изключително талантливо и успешно поколение млади спортисти и все повече млади хора се занимават с активна спортна дейност. Това е една от нашите основни цели, за която ще продължим да работим и занапред. Огромна част от усилията ни са насочениименно към подрастващите и осигуряването на добри условия за спортуване, защото активните и здрави млади българи са двигателите на развитието в нашето общество.
Честит празник!

Related posts