КРАЛЕВ: От домакинството на световното ще спечелим 11 млр, а разходите са само … Това забавяне от 25 години без реформи в спорта никой няма да ни го прости. Изключително взискателен съм към моя екип, да бъдем справедливи, да бъдем точни, мисля че се получава, но…

Финансирането на федерациите, което направихме през последните години дава резултат. Най-много пари получават тези, коитодават най-много за България. През 2018 бяхме домакини на 3 световни първенства – волейбол, художествена гимнастика и гребане организирани само в рамките на една седмица. Това никоя държава не го е правила досега. Такава беше оценката на шефа на МОК Томас Бах. От много години се говори за изграждането на нов национален стадион. Преди няколко години бях много скиптичен, защото първо трябваше да оправим базата на клубовете. Много направихме, много стадиони се реконструираха. Навсякъде вече има отлични тревни покрития, има осветление и в първия и във втория ешалон на българския футбол. Така, че може би дойде времето за нов национален стадион. Апетитът идва с яденото. Още повече сега с тази кандидатура за световното първенство през 2030 г по предложение на Ципрас. Това е един много интересен проект и повод да си оправим инфраструккурата. И тук вече говорим не за един стадион, а за четири. Защо да не е реалистична тази кандидатура за световното. Чух коментари, че фаворити са Аржентина и Уругвай. Аз не мисля така. Аз не мисля така, защото най-силния критерий, който се гледа еполитическа и икономическа стабилност на държавите. Видяхте какво се случи в Аржентина. Тези две държави са в перманентна криза. Един мач между Бока и Ривър плейт взриви държавата. Мисля, че тази държава не може да бъде фаворит за домакинство на световно през 2030 г. Далеч по-сериозни конкуренти са Испания и Португалия. Мисля, че ако си свършим работата, като си оправим инфраструктурата имаме всички шансове за успех. Дори да не се спечели домакинствтото на това световно ние като екип четирите държави – България, Гърция, Сърбия и Румъния ще имаме готовност за домакинството на европейското през 2032 г. Така, че тези инвестиции, които се направят ще си оправдаят средствата по категоричен начин. Отделно дори да не спечелим нито едно домакинство спортната инфраструктура си остава да се използва от нашите спортисти. При всички случаи българския народ ще има полза от тези 2 кандидатури, а ако спечелим не искам да ви казвам какви са ползите. Разходите за едно първенство са 3 милиарда, а приходите са около 14 милиарда, тоест чистата печалба е 11 милиарда. Изключваме всички …..
Вничко, което каза Кралев чуйте във видеото в линка по-долу.
Аз съм много взискателен. Изключително съм взискателен към моя екип. Колкото и да съм доволен от това което сме постигнали знам, е винаги е можело и още. Опитвам се да изцедя максимума от екипа ми, да работят на максимални обороти. Винаги да бъдат адекватни на нуждите на хората, на клубовете, на федерациите, да бъдем справедливи, да бъдем точни, мисля че се получава, но винаги има какво да се желае.
Това забавяне от 25 години без реформи в спорта никой няма да ни го прости. Започнахме ги и първите резултати се виждат. Следващата година е предолимпийска.
Видео
https://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2018-12-27/godinata-prez-ochite-na-sporniya-ministar-krasen-kralev?jwsource=cl

Related posts