КРАЛЕВ награди с БРОНЗ единствената българка медалистка от СВЕТОВНАТА КУПА – 16-годишната …

Министърът на спорта Красен Кралев награди призьорите от Световната купа по спортна гимнастика във Варна. 16-годишната


Памела Георгиева спечели първото си отличие като грабна бронзов медал на греда, събирайки актив от 11.800. На първо и второ място се наредиха Даниеле Иполито (Бразилия) – 13.750 и Джорджия Фентън (Великобритания) – 12.500.
„За първи път, след ерата на големия Данчо Йовчев, България печели медал от Световната купа по гимнастика“, с гордост коментира министър Кралев.
Другият българин, участвал във финалите във Варна, бе Димитър Димитров. Той завърши 7-ми на прескок. Въпреки допусната грешка в първото си изпълнение, се справи безупречно при второто и така направи сбор от 14.025. Шампион на уреда стана Игор Раивилов (Украйна), като получи оценка от 15.000. Последваха го двама участници от Беларус – Павел Булавски и Илия Яковелев.
Четвърти на халки завърши и третият ни финалист – Христос Маринов. Той представи отлично съчетанието си и това му донесе 14,200т. Шампион стана Игор Радивилов (Украйна) с 14,700.
Министър Красен Кралев похвали

ръководството на Българска федерация по спорта гимнастика в лицето на Данчо Йовчев и Красимир Дунев и екипа на Двореца на културата и спорта във Варна за перфектната организация на състезанието.

Related posts

Leave a Comment