КРАЛЕВ награди КРАЛЕТЕ на ВЕТРОХОДСТВОТО в регата Кор Кароли!

Министърът на спорта Красен Кралев награди кралете на ветроходството в регата Кор Кароли на кея на Морска гара във Варна.Имах удоволствието да участвам в награждаването на призьорите в 20-то юбилейно издание на международната ветроходна регата “Cor Caroli iCard”.

Яхта “Espresso Martini” с шкипер Павлин Надворни спечели ценния приз “Синя лента”, след като завърши с най-бързо реално време всички шест гонки. Втори в класацията за най-бърза лодка се нареди екипажът на “LZ Yachting 1991” с шкипер Лъчезар Братоев от “Ултрамарин Варна”.

В състезанието, което стартира от Бургас и премина през Св. Влас, се включиха близо 40 ветроходни яхти с дължина на корпуса от 7 до 15 м и около 250 души екипаж. Във финалния ден се проведоха три гонки във Варненския залив в чест на празника на морската ни столица.

 
Варненци
Публична група · 4285 членове

Присъединяване към групата

Групата на варненци. Не злоупотребявайте със споделяне на постове, които нямат връзка с живота във Варна. Рекламите се трият. Добре дошли на всички ва…
 

Ветроходните спортове са част от магията на морските градове. Мисията на “Cor Caroli iCard” е да допринесе за развитието не само на ветроходството, но и на местната общност. Събитието има важно значение за популяризирането на красивия воден спорт, свързан с екипна работа, състезателен дух и стремеж към високи постижения. Нека Богородица да закриля състезателите всички Вас, а Свети Николай да донесе вятър в платната им.

Поздравявам призьорите във всички класове на регатата за достойното представяне и интригуващата надпревара, която предложиха на любителите на този красив морски спорт. Адмирирам и усилията на организаторите от фондация “Кор Кароли” за перфектното провеждане на състезанието.

След четири дни на оспорвана битка в клас IRC 1 на първо място се класира яхта “PETRA” с шкипер Никола Дуков от клуб “Понтос Варна”.

В клас IRC 2 първи са “WASABI DENTAPRIME”-Валентин Николов, “Черноморец Бургас”.

Първи в крайното класиране на клас IRC 3 са “UK SAILMAKERS”-Атанас Иванов, “Порт Бургас”.

Първенци в клас ORC A станаха ветроходците от яхта “LZ Yachting 1991”-Лъчезар Братоев, “Ултрамарин Варна”, а в клас ORC B триумфираха “WASABI DENTAPRIME”.

Клас ORC C беше спечелен от “Sundowner”-Дамян Петков, “Порт Бургас”, а в ORC CP първата позиция беше за “Mint Milk”-Калин Георгиев, “Кап. Г. Георгиев-Варна”.

В клас Conrad 25 R победата грабна екипажът на “Albeiro”-Венцислав Мазаков,“Черно море Бриз”.Съорганизатори на тазгодишното издание на регатата бяха Община Варна, Община Бургас, ЯК “Кап. Г. Георгиев – Порт Варна” и ЯК “Порт Бургас”, написа в профила си спортният министър Красен Кралев.

Related posts