КРАЛЕВ във Варна: ТЕНИСЪТ изпревари по уговорени мачове ФУТБОЛА, 160 в Европа срещу само …

Министърът на спорта Красен Кралев във Варна:
Тенисът изпревари по уговорени мачове футбола, 160 в Европа срещу само45 във футбола.
Констатацията беше направена в рамките на дискусия на Експертна група “Почтеност“ към Европейската комисия. Тя е създадена по приоритет 1 „Почтеност в спорта“, част от новия „Работен план за Спорт 2017-2020“, одобрен от Съвета на Министрите на за спорта.
В дискусията се включиха представители на правителствата на всички държави членки, както и представители на международни институции, работещи в сферата на почтеността в спорта – Интерпол, Европол, ООН, Спортрадар. Събитието бе организира от Европейската комисия.
„През първия ден говорихме за всички нарушения в спорта, а през втория ден за създаване на национални платформи за борба с това явление. Интересното е, че вече футболът не е №1 от спортовете, за които има сигнали за най-много уговорени срещи. Тенисът го изпреварва категорично с около 160 срещи в Европа за миналата година, а футболът е само с 45. В България има сигнали засамо една футболна среща“, сподели преди министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
Двете европейски инициативи завършиха с демонстрации в Двореца на Варна, където пред европейските гости варненски клубове показаха умения в няколко вида спорт.

Related posts

Leave a Comment