КРАЛЕВ връчи на СТАНИМИР СТОИЛОВ – най-високото държавно отличие в областта на спорта ….

Министърът на спорта Красен Кралев връчи на Станимир Стоилов най-високото държавно отличие в областта на спорта –Венец на победителя.
Ето какво написа Кралев в социалната мрежа:

Днес имах удоволствието да връча най-високото държавно отличие в областта на спорта „Венец на победителя“ на Станимир Стоилов. Почетният знак е учреден през 2015 г. по моя инициатива и с него по повод кръгли годишнини се награждават заслужили спортисти, треньори, ръководители и личности с голям принос за развитието на българския спорт.

Стоилов бе удостоен с „Венец на победителя“ по повод навършването на 50 години. Заради ангажиментите си в чужбина той не успя да присъства на официалната церемония „Нощта на шампионите“, когато бяха наградени носителите на отличието за 2017 г. – Христо Бонев, Йордан Лечков, Николай Бухалов, Методи Савов, Иван Лебанов и Петър Киров.

Надявам се скоро да се срещна със

Стоилов в българския футбол. Много малко са големите наши треньори във всички спортове, които намират призвание в чужбина и реализират големи успехи. Той е един от тях. Поздравявам го за всичко, което е направил за българския футбол до момента и съм сигурен, че оттук нататък ще има още силни моменти, които ще го свързват с България.

Благодаря на Стоилов за добрите думи, които каза по мой адрес и за това, че вижда и оценява направеното от Министерството на младежда и спорта и държавата за българския футбол през последните години.

Станимир Стоилов е играл за „Хасково“, „Левски“, „Фенербахче“, ЦСКА, „Кампомайорензе“ и „Славия“. Като футболист е спечелил 4 шампионски титли и 5 национални купи с „Левски“, има 14 мача и 3 гола в националния отбор. Като треньор Стоилов е работил в „Левски“, „Литекс“, „Анортозис“, „Ботев“ (Пд), „Астана“ и националния отбор на България. От 1 март 2018 г. е национален треньор на Казахастан. Спечелил е2 шампионски титли и 2 национални купи с „Левски“, а под негово ръководство „сините“ стигат четвъртфинал за купата на УЕФА и стават първия български клуб в групите на Шампионската лига. Начело на „Астана“ той печели четири поредни шампионски титли на Казахстан и отново влиза в групите на Шампионската лига, както и два пъти в групите на Лига Европа.

Related posts