Край Варна започна държавното по ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА, следват още 2 турнира

Край Варна започна държавното първенство по художествена гимнастика за жени, на 5 май следваМеждународния турнир за Купата на СОК «Камчия», а през юни е държавното първенство по художествена гимнастика във възрастова група деца и девойки младша възраст до 12 години.
В продължение на два дни своите съчетания ще представят 165 състезателки от 32 български отбора.
Главен съдия на турнира е Филипа Филипова – международен съдия и световен шампион. Любомира Казанова – бронзова медалистка с ансабъла от олимпиадата в Рио де Женейро също е в «Камчия» – като треньор на клуб «Левски Илиана».
«Радвам се, че «Камчия» отново е домакин с прекрасните условия, които предлага за този красив спорт», коментира Кристиана Генчева – член на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика и президент на клуб «Грация». Доайенът в художествената гимнастика Мария Чиприянова допълни, че на килима в «Камчия», като на всяко голямо състезание, може да се «родят» нови олимпийски надежди.
Само след седмица – на 5 май на същото място ще се проведе ІV Международен турнир по художествена гимнастика за Купата на СОК «Камчия». В него ще участват 150 състезателки на възраст от 6 до 18 години отБългария, Русия, Украйна и др.

Related posts

Leave a Comment