Кои са най-видните представители в маркетинг похватите на родните букмейкъри?

Какво свързва Христо Стоичков, Фики Стораро, Златка Райкова, Александър Сано, Димитър Рачков, Петър Василев, Николета Лозанова, Славчо Пеев, Ники Михайлов, 100 кила, Коцето и Валери Божинов? Освен, че са звезди в спорта, музиката, актьорството, моделството и журналистиката, те са и рекламни лица на някои от букмейкърите, притежаващи лиценз у нас.

Преди години в страната ни можеше да се играе само в наземни обекти, но впоследствие различни брандове започнаха да изпълняват изискванията на комисията по хазарта и така конкуренцията се разрастна. Упражняващите легално хазартна дейност на родна територия вече са доста и стремежът им за привличане на повече клиенти минава с помощта на най-различни похвати. Най-големите компании в различните сфери по света винаги са отделяли огромно перо за реклама и за това се радват на толкова голям успех в годините. Това несъмнено правят и букмейкърите.

Правило ли Ви е впечатление, че напоследък в българския телевизионен ефир най-голям процент от клиповете в рекламната пауза са за брандове в хазартния бизнес. В много случаи те се различават от останалите, тъй като в тях участват големи български звезди, а сценариите на самите реклами е забавен и интересен. Брандът Уинбет заложи на едни от най-големите в сферите си в рекламата с Рачков и Стоичков. Актьорът и футболистът будят усмивки в зрителите със закачките и „любовта“ помежду си. Големият Ицо показва огромно чувство за хумор, като превърна една от фразите, предизвикали шеги по негов адрес – „Съмстаймс Уин“, казана в треньорския му период в ЮАР. Тук брандът я превръща в „Съмтаймс Уин…Бет“. Няма как да не забележим и популярния ни актьор Славчо Пеев, който играе в няколко клипа като прислужник на Камата. В различни реклами със състезания на букмейкъра ни ще видим и други звезди, като Коцето, Джулиана Гани, 100 кила и други.

Ефбет също впечатли със забавни и атрактивни реклами. В едни от тях видяхме трима от футболистите, предвизвикващи най-много коментари сред феновете у нас. Става дума за Ники Михайлов, Валери Божинов и Благой Георгиев. След това брандът реши да вкара и половинката на Ники Михайлов – Николета Лозанова, която въвежда вратаря във форма след празниците. Успехът с манекенката доведе до поканата към още една любимка на мъжете – половинката на Благой Георгиев Златка Райкова, която влезе в ролята на футболистка, превърнала се в световна звезда. В тази реклама влезе и още едно популярно лице сред футболните фенове – култовият коментатор Петър Василев-Петела.

Друг български букмейкър – Palmsbet, пусна реклама с любимия на хиляди българи поп-фолк певец Фики Стораро, който се прослави и като изпълнител на други жанрове музика в едно от родните риалитита. В този случай компанията не ползва маркетингов похват, свързан с футбола, а с лесно запомняща се песничка за подарък апартамент, който предлага, и красиви кадри, пренасящи ни на различни места по света.

Един от най-добрите букмейкъри в световен мащаб, който също има лиценз за България – bet365, използва в рекламата си актьора Александър Сано, който също се води любимец на българската публика.

Така компаниите от хазартния бизнес целят да привлекат повече клиенти, като използват образа на техните любимци. Това със сигурност се оказа една доста добра стратегия, тъй като абонатите постоянно се увеличават.

Related posts