КОВИД уби треньора и спортен човек на Варна – КЕРАН МИХАЛЕВ

След усложнения от Covid-19, на 74 години си отиде от този свят спортният деятел, мой приятел и на спорта във Варна – Керан Михалев.

Това е човека, който никога не е делил “Спартак” и “Черно море” и е действал в името на обединението и разбирателството и винаги безусловно е помагал и на двете дружества.

Роден на 18.02.1946 г. в с. Владимирово (област Добрич). Основното и средното си образование завършва в град Варна.

Спортно-състезателната си дейност започвапрез 1963 г. под ръководството на треньорите Кольо Пеев и Пейчо Йовчев. Като състезател по борба има редица престижни класирания в Републикански и Международни първенства и турнири.

След като завършва Специализираната треньорска школа по борба към ВИФ „Георги Димитров“ в София, започва преподавателска и треньорска дейност в ДФК „ЖСК Спартак“ – Варна

Дълги години той е бил преподавател във ВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и треньор по свободна борба на олимпийски, световни и европейски медалисти, сред които: Иван Янков, Киркор Леонов, Стоян Радев, Иван Димитров, Христо Начев и много други.

За постигнати успехи и резултати е удостоен от БФ по Борба със званието Заслужил треньор по борба на Република България.

През последните години Керан Михалев беше член на ръководството на ОСК „ЖСК-Спартак“.

Съболезнования на семейството и близките на Керан Михалев, написа в профила си във Фейсбук Кристиян Димитров.

СВЕТЛА МУ ПАМЕТ!

 
Варненци
Публична група • 6241 членове

Присъединяване към групата

Групата на варненци. Не злоупотребявайте със споделяне на постове, които нямат връзка с живота във Варна. Рекламите се трият. Добре дошли на всички ва…
 Related posts