КАРАГЬОЗОВ: Извадих отбора от мача в Кърджали, защото това бе единствената адекватна реакция, след като….

Треньорът на Черно море Виктор Карагьозов сподели, че изваждането на отбора в двубоя с Арда е била единствената адекватна реакция, която е можел да направи, срещусъдийските отсъждания на реферите Илиян Георгиев и Константин Йовчев.
Варненци напуснаха залата в Кърджали, губейки първия гейм с 24:26 и изоставайки във втория с 20:22. В резултат сега ги очакват солена глоба и поражение с 0:3.
„Реагирах така заради нереални съдийски отсъждания. Няма да изпадам в подробности, ще излезем с официална декларация от името на клуба. Трябваше обаче да защитя името и честта на Черно море и на момчетата. Начинът, по който се проведе мачът, не отговаряше на феър плея и на морала. Реакцията ми беше и продукт на това, че твърде много неща се натрупаха срещу нашия отбор – така ни свиреха и срещу Монтана, Добруджа, Марек… просто чашата преля. Няма как да останем безмълвни, макар да знам, че всичко ще рефлектира върху нас. Не бива да се поставят така нещата, че да са в полза на даден тим“, сподели специално за „Тема Спорт“ Карагьозов.
По ирония на съдбата съдията Илиян Георгиев бе забъркан в скандал с мач на Черно море и преди четири години. Тогава

via GIPHY

негови отсъждания доведоха дотам, че играч на варненци – Пламен Владимиров, да му налети с юмруци. Спорните съдийски решения пък зачестиха в Суперлигата, след като и системата Видеочалъндж не може да в употреба заради високата цена, която поставиха от федерацията (1000 лева на мач). Така тя стои безполезна в офиса на централата…
„Това бе втори голям гаф в продължение на една седмица, но това са само мачовете, които се гледат по телевизията, а на тези като нашите никой не знае какво се случва. Системата Видеочалъндж не е ясно защо е купена изобщо. Ние не можем и да я използваме, защото нямаме телевизионен мач до момента“, каза още по темата Карагьозов.
Само преди седмица реферите се прочуха с друг гаф. Заради недоглеждане на втория съдия Милан Тодоров Монтана на практика загуби четвъртия гейм срещу Левски. Същият този рефер стана център на вниманието и с разразилия се расистки скандал в мача между Олимпиакос и Тур в евротурнирите преди две седмици. Тогава тойизгони волейболист на французите, който поиска да се спре мачът заради маймунски обиди по негов адрес…

Related posts

Leave a Comment