Калоян Икономов от “Продължаваме промяната”: Не ни е страх да взимаме правилните решения за Варна и региона (ВИДЕО)

Калоян Икономов е кандидат от листата на „Продължаваме Промяната“ в гр. Варна. Трето поколение варненец, на 43 години, женен с две дъщери.

Завършил е СУЕО “Ал. С. Пушкин” в гр. Варна с профил италиански език. На 18-годишна възраст заминава за Англия, където четири години по-късно придобива бакалавърска степен от Университета в Кент – Източна Англия. Продължава образованието си в Чикагския университет, където получава своята магистърска степен (МБА).

Калоян Икономов е признат и квалифициран експерт. В досегашната си кариера е отговорен за успешното привличане на чуждестранни инвестиции за няколко стотин милиона в региона на Варна и страната. Според негови бизнес партньори, едно от най-силните му качества е винаги да намира успешни бизнес решения на възникнали в процеса на управление проблеми. За това му помага и огромното количество контакти по целия свят, придобити по време на образованията му в чужбина.Занимава се с широк спектър от дейности. Бил е в ролята на собственик, управител или на висока ръководна позиция в редица малки, средни и големи бизнеси, както и в няколко „startup“-а. В сферата на възобновяемите енергийни източници (ВЕИ), Калоян е оглавявал един от най-добрите екипи в страната за проектиране и структуриране на такъв тип инвестиции. Бил е двигател в създаването на един от първите молове във Варна, а и в България. В последните години се занимава активно с дигитални технологии, като развива няколко проекта в сферата, всички от които са изцяло свързани с Европа и Америка. В ИТ-сектора също осъществява с екипа си посредническа дейност между чуждестранни софтуерни специалист и български компании.

КАЛОЯН ИКОНОМОВ от „Продължаваме промяната“ – Варна: „Каквото знаеш и можеш, никой не може да ти го открадне“

Мисията на Калоян Икономов в „Продължаваме Промяната“ е да работи усилено за справяне с проблемите във Варна и региона. Според него те са в няколко направления:

Сезонността на бизнеса – тя води до нестабилност на икономическия растеж. Във Варна и региона липсват достатъчно развити производства в технологичен и индустриален аспект.
Справяне с „тежките“ административни процедури и тромавостта на администрацията.
Корупция – неслучайно водещото мото в „Продължаваме промяната“ е „нулева корупция“. Калоян Икономов може да свидетелства лично за десетки инвеститори, които са зачеркнали гр. Варна от картата, заради смазващата корупция в региона, която унищожава всяко инвестиционно намерение, било то от българска или чужда страна.

Варненци
Публична група • 9186 членове

Присъединяване към групата
Групата на варненци. Не злоупотребявайте със споделяне на постове, които нямат връзка с живота във Варна. Рекламите се трият. Добре дошли на всички ва…

Инфраструктура – презастрояването, лошите пътища, некачествените ремонти, изискващи постоянни последващи ремонти на ремонтите, недостатъчните паркоместа. Това са проблеми, които се натрупват и стават все по-тежки във времето и е нужна ясна визия. „Инфраструктурата е кръвоносната система на всяка една икономика и практиките, как тя да се прави разумно и грамотно са вече установени на световно ниво и няма нужда да се ‚преоткрива топлата вода“ – споделя Калоян Икономов.
Гръбнакът на капитализма е конкуренцията. „Както казва президентът на САЩ, цитирам по памет, „капитализъм без конкуренция е чиста експлоатация“. Вездесъщата шуробаджанащина и корупция в България елиминира конкуренцията като явление, ограбвайки по този начин всички участници в икономическия живот на страната. Това е всъщност форма на модерен феодализъм, в който по дефиниция всички обществени и държавни поръчки се разпределят между неколцина близки до властта бизнесмени“. – споделя Калоян Икономов.

Той силно акцентира върху друг основен проблем – приобщаването на ромската общност. „Всички, които се занимават с бизнес, знаят за повсеместния проблем с работната ръка. Тя не достига. Няма шанс за развитие на икономика без хора и образование. Сред нашите ромски съграждани може да бъде вашата следваща медицинска сестра, следващият проф. Чирков… Тези наши съграждани могат да бъдат приобщени само и единствено чрез образование и възможност за равен шанс.“ – споделя Калоян Икономов.

Според него един от начините да се постигне промяната във Варна и региона, е развитието на дигиталната сфера, в която много млади хора вече търсят реализация. Това е така, поради нарастването на този сектор в световен мащаб. Положителното тук, според него е, че България вече заема своето прилично място на световната дигитална карта.

Калоян Икономов приема за своя мисия и развитието на образователната система, въвеждането на добри чуждестранни практики, в които самия той е участвал при своето обучение. Неговото мото е: „каквото знаеш и можеш, никой не може да ти го открадне“.

Той има ясна представа какво трябва да се направи за постигане на промяната. Готов е да работи за хората и техните семейства в родния си град, където е неговото сърце. Само един реализиран човек, може да остане неподкупен и целенасочен в българската политическа система.

Музиката му е като професионално хоби. Бил е част от няколко музикални групи, работил е с Графа, пише и изпълнява музика, свири на китара и пиано.

ПП “Продължаваме промяната” – номер 25 в бюлетината за депутати.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Related posts