Как да предпазим личните си данни при регистрация в сайт за залози?

Букмейкърските компании стават все повече у нас, като често ни примамват с апетитни първоначални бонуси и солидни коефициенти. Ако решим, да си направим регистрация при някой от тях, трябва да знаем важни неща, които да предпазят личните ни данни, а и да сме спокойни за сигурността на средствата, които депозираме.

Първото и най-важно нещо е да проверим дали въпросният бранд е сред официалните лицензирани у нас. Ако това е така, можем да бъдем спокойни, че данните ни се защитават от Държавната комисия по хазарта, както и Европейската комисия по хазарта, ако избраният бранд се намира на територията на Стария континент. Това е първото нещо, за което да внимаваме при нова регистрация. В началото едно от нещата, които трябва да направим, е да предоставим личните си данни. Това задължение идва в момента, в който искаме да изтеглим пари, ако сме спечелили. Преди това бетинг компаниите изискват от нас имена, адрес, ЕГН, номер на лична карта, телефон и мейл. В началото можем да депозираме средства и да залагаме пари с тези данни, но стигайки до момента с тегленето, букмейкърите изискват от нас снимки на личната ни карта от двете й страни, за да верифицират профила ни. Причината е, че законът ги задължава и така е по целия свят, не само у нас.

Има още нещо много важно – когато отворите един сайт, трябва да проверите дали вашата връзка е защитена. За целта до адреса на самия оператор, трябва да има катинарче. Това е символът за SSL сертификат. Наличието му е равнозначно на гарантиране на сигурността – всички ваши данни са криптирани по пътя до сървърите и никой не може да ги прихване, тоест връзката е двупосочна, без никакви други разклонения.
Ще забележите, че сайтовете за онлайн залагания изискват въвеждане на уникален ключ, шаблон или потвърждение чрез СМС, когато решите да залагате през мобилната версия. Освен това се изисква попълване на парола и електронна поща/юзърнейм при стартиране на всяка логин сесия.

За имиджа на всяка компания е изключително важно да не подтиква хората към пороци, а да ги предпазва от тях. Затова и ако отворите който и да е сайт ще намерите бутон с наименование „Разумно залагане“, „Отговорен хазарт“ и т.н. Там ще получите препоръки да гледате на тази дейност като хоби и забавление, да лимитирате и контролирате сумите, да не употребявате алкохол по време на игра, а в момента, в който усетите, че залагате повече и губите контрол, да спрете. Букмейкърите са публикували на своите страници и контакти на организации, които се борят срещу тази зависимост и ще Ви помогнат. На линия винаги е и служител на компанията, с който да обсъдите нещата, ако почувствате, че „потъвате“ в бездната. Предоставени са редица опции, които сами можете да изберете за ограничаване на играта си. Компаниите могат и по собствено усмотрение сами да Ви наложат ограничения на залозите, ако преценят, а в някои случаи дори да спрат акаунта Ви. Това може да стане за определен период или за определени сектори като спортните залози, казиното или други игри.

В крайна сметка, големите и лицензирани букмейкъри са напълно безопасни и няма от какво да се притесняваме, когато решим да залагаме в тях.

Related posts