Има ли арена за типстъри, добри във футболните прогнози?

Свободните пазари и нарастващото с всяка изминала година разнообразие от предлагани услуги, съгласно обществените търсения, отварят възможност за професионална реализация във все по-широк кръг от сфери. Няма нужда вече да се съобрзявате с наложените стандарти за няколко „престижни“ професии в живота, които да са единствената алтернатива. Реалността вече е съвсем различна. По един или друг начин това се отнася и за хората, обичащи спортните мероприятия и по-конкретно футбола, които имат и някои хазартни наклонности. Мнозина навярно са се чудели, дали може да изкарват препитанието си с даването на прогнози. Сайтове като Nostrabet доказват, че това е напълно възможно, след като от месеци насам предоставят безплатни футболни прогнози за всеки ден. Това всъщност представлява и професията на „типстъра“, за която ще разкажем малко повече в следващите редове.
Какво е то типстър, навярно се чудите. Трябва просто да се сетите за английската дума „tip“, която основно се използва в смисъл на „съветване“. Съветници, по принцип, има в почти всички сфери на света, които най-често се наричат обаче „консултанти“. Затова пък типстърите имат строго определено поприще, в което да показват знания и аналитични умения. Тези хора се занимават с даването на прогнози на потребителите по отношение на развоя на дадено спортно събитие. Най-често свързваме това с футболни прогнози.
Типстърът трябва да е отлично запознат със спортното събитие, за което ще прави предложение. Това не винаги е лесно, тъй като има твърде много задкулисни фактори, които обикновен човек не може да разбере. От тази гледна точка обаче от голямо значение може да е опитът и нюхът. От една страна, опитът Ви помага да знаете как да четете информацията за дадени отбори по малко по-различен начин и да откриете нотки, които иначе може да ни обягнат. В това отношение трябва да сме много нащрек към информацията, която четем по медиите, тъй като тя може да ни даде ценна насока за развитието на нещата.
Нюхът, от друга страна, в дадени ситуации може напълно да обезличи аналитичните умения и да се окаже далеч по-верен съюзник. На всеки се е случвало, навярно – имате силно усещане за развоя на даден мач, което накрая се сбъдва. Нюхът и анализът обаче не са взаимоизключващи се елементи, така че е най-добре, ако присъстват и двете.
Сред проблемите на тази „професия“ до момента вероятно беше, че местата, на които може да намерите реализация не бяха твърде много. И тази тенденция обаче бавно, но сигурно се преобръща. Сайтове като Nostrabet, както и рубрики от типа „Игра в Центъра“ на Palms Bet, както и „Рекордьорите“ на Sportinglive показват, че поле за изява вече има и за начинаещи типстъри. Само трябва да потърсите шанса си и рано или късно той ще ви намери.
Дотогава може да си правите собствена статистика и да опитвате знанията си, екепериментирайки докато търсите правилната формула за успех. От друга страна, винаги можете да пробвате късмета си в сайтовете за залози, където ще имате възможност и да спечелите известна сума пари при правилно изиграни „карти“. Разбира се, всичко това трябва да стане с необходимото хладнокръвие и мярка, тъй като рискът от прекалено вглабяване винаги съществува.

Related posts