ИВАН ПЕТРОВ, кметът на Старо Оряхово пак ПОЛУДЯ на тема СПАРТАК Варна

Иван Петров, кметът на Старо Оряхово от партията на ПАРИотите пак полудя на тема Спартак Варна. Петров даде пресконференция в Двореца на която обясни, чеиска Бойко Борисов и Цацаров да разследват и спрат сделката за преобразуването на Спортен комплекс „Спартак“ АД.
За целта той ще изпрати официални писма до министър председателя Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, министъра на правосъдието Цецка Цачева и министъра на спорта Красен Кралев.
„Събрал съм в една папка с документи цялата история на СК „Спартак“ АД през последните 12 години, както и последното решение на Общинския съвет за поставяне на началото на преобразуването на комплекса. Това решение грубо ощетява нашия клуб, тъй като предоставените му три парцела за издръжка преди 12 години, сега остават собственост на частна фирма, която от 27 000 квадратни метра площ ще спечели 40 млн. Ако властимащите в България не вземат адекватно решение по казуса, ще сезирам Европейския съд“, заяви Петров.
Той допълни също, че автентичният Спартак е този от 1992 г. с фирмено дело 2192, а Петров е записан като негов ликвидатор в съда. „Естествено, аз не ликвидирах Спартак, тъй като нямам моралното право да го сторя. Но разберете, че само това е истинският Спартак. Този Спартак 1918 е нов клуб и аз го регистрирах през 2016 г., за да отпаднат задълженията от 750 000 лева, които беше натрупал в периода 2010/2016. С бивши известни футболисти на Спартак ще създадем инициативен комитет „Български сокол“, който ще има задачата да възобнови дейността на нашия ФК Спартак. Ще направим и Общо събрание на клуба“, коментира Петров.
Той напомни, че още когато бил основан Спортен комплекс „Спартак“ АД, е казал, че по този начин е извършен обир на най-ценното за клуба – земята му. „Дейността на Спортния комплекс през следващите години показа, чесъм прав. Неговите собственици ограбваха системно Спартак. В договора на комплекса бе записано, че Спартак ще се превърне в съвременен и модерен клуб, но вместо това те го превърнаха в бърдак“, допълни Петров.
На пресконференцията той бе подкрепен от бившите си съотборници в Спартак Божидар Ставрев и Димитър Енчев, както и от зам.-председателя на ОСК ЖСК-Спартак Иван Иванов и шефа на Асоциацията на ветераните спортисти и деятели Стефан Филипов.
Филипов каза:
„Ние искаме Спартак да бъде какъвто е бил, и затова ще продължим дейността на ФК Спартак от 1992 година. Що се отнася до феновете, които в момента управляват Спартак 1918, искам да кажа следното. Браво, че се пребориха за имотите на клуба. След това лидерите им дойдоха на среща с нас. Предложихме на Стефан Калименов да влезе в новия УС, а останалите членове да са професионалисти. Той и другите, обаче отговориха, че не искат власт и ще помагат отстрани. И какво стана. Вечерта преди Общото събрание

повикаха 150 свои съмишленици, те подписаха декларации за регистрация като нови членове на Общото събрание и взеха цялата власт в УС. Бяхме се разбрали тях Иван Иванов да води събранието, но и това не стана. Тези фенове сега управляват клуба с ентусиазъм, а така не става. Те нямат професионализма и опита на бивши футболисти на Спартак. Този клуб разполага също с висококвалифицирани кадри, които в момента не работят за него“, пише Петел.
Снимка Петел

Related posts

Leave a Comment