Злато и сребро за ансанбъла ни на европейското първенство по художествена гимнастика във Варна! ВИДЕО:

Ансамбълът на България спечели златния медал във финала с пет топки на европейското първенство по художествена гимнастика във Варна.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова изиграха блестящо изключително трудното си съчетание.

То бе поставено на компилация от песните на Елица и Стунджи и заслужено стъпиха на европейския връх.


Момичетата на Весела Димитрова и на Михаела Маевска получиха оценка от 47.500 точки и изпревариха съставите на Русия – 47.275 точки и на Израел – 46.150 точки.

В съчетанието с 3 обръча и 2 чифта бухалки българските са втори с оценка 45,950, след израелките с 46 150 и пред италианките.

Българките имаха малшанса да изчакат доста преди да излязат на килима, тъй като щабът на Азербайджан поде контестация, която според регламента трябва да бъде разгледана в хода на състезанието, а не след неговия край.

Сребърни отличия в предишните дни завоюваха Боряна Калейн в многобоя при жените и ансамбъл девойки в многобоя и на финалите на отделните два уреда.
Видео на сребърния български ансамбъл:

Видео на бронзовия италиански ансамбъл:

Варненци
Публична група • 8345 членове

Присъединяване към групата
Групата на варненци. Не злоупотребявайте със споделяне на постове, които нямат връзка с живота във Варна. Рекламите се трият. Добре дошли на всички ва…Related posts