За първи път ВАРНА се включва в глобалното събитие в подкрепа на хората с гръбначни увреждания – Wings for Life World Run

За първи път Варна се включва в глобалното събитие в подкрепа на хората с гръбначни увреждания – Wings for Life World Run.
ПодробноститеВарна се присъединява към глобалното движение Wings for Life World Run. Можем да бягаме за тези, които не могат, в Морската градина
Всяка година десетки хиляди по целия свят излизат за бягане в един и същи ден и час, а на 6 МАЙ 2018 към тях ще могат да се присъединят и жителите и гостите на Варна.
5-километрово трасе очаква всички, които искат да подкрепят каузата гръбначните увреждания да станат напълно лечими. Стартът ще бъде разположен на входа наМорската градина, а трасето преминава по широките паркови алеи с живописна панорама към морето, като бягащите ще минат покрай Делфинариума, Терариума и Зоологическата градина.
“Имам лична кауза, желанието ми е да помагам на всеки, които не може, ще дам всичко от себе си това събитие да бъде успешно!” – споделя Димитър Янакиев, организатор на бягането във Варна: “Желанието ми е да успеем да популяризираме това събитие и да съберем колкото може повече средства за тази благородна кауза.”

Бягането във Варна, както и навсякъде по света, започва в 14 часа (11:00 UTC). За да се включат в него, желаещите трябва да свалят приложението Wings for Life World Run App, което ще отчете колко километра е успял да избяга всеки участник преди да бъде настигнат от виртуалния финал. Регистрацията в приложението изисква заплащане на такса от минимум8 евро, 100% от които отиват в полза на фондация Wings for Life, подпомагаща различни клинични проучвания и медицински изследвания, които целят да открият лек срещу травмите и увреждания на гръбначния стълб.
Всеки, който иска да бяга заедно с отбора на организаторите може да потърси тимът на Fit2Run в търсачката на приложението и да се присъедини към него. Така резултатът му ще бъде включен както в световната ранглиста, така и в класирането по отбори.

Related posts

Leave a Comment