Започва ВАРНЕНСКАТА СТУДЕНТСКА УНИВЕРСИАДА, 19-та поред, ПРОГРАМАТА в 9-те вида спорт: ….

Община Варна, звената по спорт в Университетите и студентските съвети за поредна 19-та година организират съвместно най-мащабното състезание за студенти в града – Варненска студентска Универсиада. Всички спортни състезания ще се проведатв периода от 14 до 28 април 2018 г.
Студенти от всички университети в града ще премерят сили в спортните зали, стадиони и игрища в 9 вида спорт:
волейбол за мъже и жени, баскетбол и стрийтбол 3х3 за жени, мини футбол за мъже и жени, тенис, плуване, лекоатлетически крос, тенис на маса, шахмат и боулинг.
Надпреварите се откриват на 14 април от 11 часа в Морската градина, където с масов старт започва бягането от лекоатлетическия крос – 2000 м. за мъже и 1000 м. за жени. В бягането няма ограничения на броя участници, така че всички желаещи студенти могат да се включат.
На следващият ден /15 април/ от 10 часа са предвидени срещите в спорта тенис на маса -отборно в спортната зала на Икономически университет – Варна.
От 16 април Универсиадата са турнирите по волейбол за мъже и жени отново в залата на Икономически Университет – Варна от 19 часа със срещите между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Медицински Университет, а двубоите по мини футбол тази година ще се играят на Общински спортно развлекателен комплекс „Младост“ от 15.30 ч.
В МОЛ Варна на 18 април от 16 часа ще се проведе състезанието по боулинг.
На 20-21 април от 10 чпрограмата продължава с два състезателни дни по тенис в Тенис комплекс „Чайка“. Схемата на провеждане ще е лично-отборно първенство.
Плуването ще се проведе в Плувен комплекс „Приморски“ на 21 април, в което участие вземат около 100 студенти.
В спортната база на Медицински Университет – Варна от 23 до 27 април от 15.30 часа са двубоите по баскетбол за мъже и 3х3 за жени.
Спортът шахмат също е залегнал в програмата на Универсиадата и ще състои на 23 април /понеделник/ от 15.00 часа в зала „Юнашки салон“.
Всички желаещи студенти да спортуват могат да се обърнат за информация и записване към звената по спорт от Университета или към представителите на Студентските съвети.
Официалното награждаване и закриване на XIX-та Варненска Универсиада ще се състои на28 април /събота/ от 18.00 часа в Юнашки салон.

Related posts

Leave a Comment