Загина майката на Асен Великов и съпруга на Дарин Великов. Варненската спортна общественост знае за кого става дума.

Загина майката на Асен Великов и съпруга на Дарин Великов.

Варненската спортна общественост знае за кого става дума.

Асен Великов израстна в школата на баскетболния Черно море по времето на Симеон Варчев, където няколко пъти треньор беше баща му Дарин Великов.

Стефка Великова е майка на Асен и жена на Дарин. Тя е президент и основен треньор на волейболния клуб „Олимпиец“ (Плевен).

Стефка Великова и двама състезатели са загиналите при тежката катастрофа на пътя за Ловеч, където е трябвало да се играе мач с местния „Осъм“ от А НВГ. Още един волейболист на плевенския клуб е в закаран в болница в тежко състояние.


Сигналът за инцидента е получен в 15,45 часа. По първоначална информация на мокра настилка са се ударили два автомобила с плевенска регистрация. Образувано е досъдебно производство и предстои изясняване на причините за инцидента.

Стефка Великова е сред най-активните спортни деятели на Плевен. В началото на 2023 година тя успя да възроди мъжкия волейбол в града след повече от 40 години прекъсване. Нейната амбиция била да възроди волейбола в Плевен и категорично е вярвала, че има възможност градът да си възвърне старата спортна слава.


Трима души са загинали при тежка катастрофа на пътя Ловеч – Плевен
Добре позната е и сред баскетболната общественост, тъй като е майка на бившия национал и настоящ капитан на Левски Асен Великов и съпруга на един от най-успешните български треньори Дарин Великов.

Трагичната новина потвърдиха близки на Великова. Стотици хора от Плевен изразиха своите съболезнования в социалните мрежи за загубата на треньорката и още двама състезатели.

Великова е известна в Плевен с доброто си сърце и множеството благотворителни кампании, които е организирала, за да помага на нуждаещи се.
Днес в катастрофа край Велико Търново загина и бившият треньор на Спартак Варна Ферарио Спасов.


Related posts