Европейска отборна Купа по тенис за 16-годишни във Варна: Варненецът ПЬОТР НЕСТЕРОВ победи СЛОВАКИЯ. След 7 мачбола с 3 двойни грешки на Владо Попов стана 1:1 и трябваше да обръщаме решаващия 3 мач на двойки

Европейска отборна Купа по тенис за 16-годишни във Варна:
Варненецът Пьотр Нестеров победи Словакия. След 7 мачбола с 3 двойни грешки на Владо Попов стана 1:1 и трябваше да обръщаме решаващия 3 мач на двойки.
Подробностите:

Националите на България до 16г. се наложиха над Словакия с 2:1 победи на четвъртфиналите на Европейската отборна зимна купа във Варна.
В първата среща Владимир Попов от Пловдив отстъпи драматично с 6:2, 1:6, 6:7 (3) на Радолслав Михалик като българинът пропусна 7 мач бола в това число 3 двойни грешки. След това тенисист номер 1 на Европа до 16 г – варненецът Пьотр Нестеров от Черно море Елит изравни резултата след успех с 6:2, 6:3 над Алфред Алмаси.
В решителната среща на двойкиПьотр Нестеров и Иван Пенев се наложиха с 6:4, 6:3 над Радован Михалик и Филип Зилкай.
В събота нашите момчета ще играят срещу Великобритания на полуфиналите. При успех България ще се класира за финалите във Франция.
Срещите се провеждат реновираната зала „Владислав“ на спортен комплекс „Черно море“ при свободен вход.

„Тенисът е един от най-бързо развиващите се спортове в България, който набира огромна популярност заради успехите ни във всички възрастови групи и за нас е огромна чест да бъдем домакин на този турнир. Пожелавам Ви успешно състезание. Нека двата най-добри отбора между Вас победят. Знам, че сте с изравнени възможности, но тенисът е един от спортовете, в които има изключителен феърплей, така че нека най-добрите от Вас продължат!“, казаминистър Кралев по време на официалното откриване на мачовете от група „А“.

Related posts