ДЪРЖАВНОТО по ПЛАЖЕН ФУТБОЛ започна с дъжд от голове в битката за …

14 попадения паднаха в първия мач от стартиралото държавно първенство по плажен футбол. В първия етап домакин еБургас, а именно двата местни тима спретнаха головото шоу на пясъка до ресторант „Нептун“ – Свети Никола победи Локомотив с 8:6.
„Железничарите“, които са дебютанти в шампионата, поведоха с два гола на младия Нино Лечев, който се разписа в края на първата и в средата на втората третина. Секунди след второто му попадение опитният тим на Свети Никола върна едно чрез Димитър Белчев. Опитният играещ треньор Костадин Джамбазов, който има куп мачове в българската „А“ група, направи аванса на своите 3:1, а Стоян Мантаров намали. Отново Джамбазов даде добра преднина на Локомотив, за да се разпише и Цветозар Манолов, който направи резултата в края на втората третина 3:4. Емил Димитров направи 5:3 в началото на заключителната част, но Свети Никола отговори с три безответни попадения – на варненеца Георги Филипов, на Стоян Мантаров и на Георги Тузаков. Нино Лечев отново изравни, но до края по-опитният тим стигна до успеха с точни удари на Филипов и Трендафил Момчилов.
След двубоя от лагера на Свети Никола признаха, че са очаквали да е труден мач и са радостни, че са победили, продължавайки да гонят амбициите си за място във финалната четворка.
Костадин Джамбазов пък призна, че като дебютанти в шампионата няма да правят трагедия от загубата, като най-важното е, че отборът му се е забавлявал. По негово мнение Локомотив е бил по-добър, но липсата на подготовка, а и късата скамейка са причина за поражението.

ФК Русе победи ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“ с 5:3
С победа с 5:3 започна отборът на ФК Русе участието си в държавното първенство по плажен футбол. Тимът на Калоян Георгиев надигра с 5:3 новосформирания тим на ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“ от Варна, който привлече в състава си играчи с дълъг стаж в родния бийч сокър. Именно тимът от морската столица поведе в резултата, след като капитанът Юлиан Димитров вкара още преди да е изтекла първата минута на двубоя. В 9-ата обаче Мартин Рачев изравни и първата третина завърши 1:1. През цялата втора част двата отбора се надлъгваха и опитваха да създадат голови положения. В самия край русенци успяха да стигнат до не едно, а две попадения. Първо точен бе Мартин Иванов, а малко след това се разписа и третият Мартин в отбора – Недков. В 29-ата мин. Свилен Керемидчиев върна надежда на Морското училище, но секунди по-късно резултатът стана 4:2, след автогол на Милен Стефанов. Не след дълго Медянун Ахмедов направи 5:2, а силите на варненци стигнаха само за едно попадение, дело на Димитър Костов в последната минута. Малко по-рано на тима от морската столица му се наложи да играе известно време с трима полеви футболисти, заради червен картон.
Треньорът и капитанът на русенци – Калоян Георгиев и Живко Парашкевов, обявиха, чеса очаквали да стартират с победа, но похвалиха съперника, който много ги е затруднил. Тимът от крайдунавския град вече е по-спокоен за гоненето на целите си, първата от които е класиране за Суперфиналите във Варна.
Треньорът на Морското Николай Хаджиев пък разкри, че тимът не е имал време да проведе необходимата подготовка, но не прави трагедии от загубата, а още утре излиза да опита да я компенсира с победа. Опитният Николай Николов похвали съперника и също обяви, че варненци ще продължат да гонят високи цели.
В 19 ч. днес ФК Русе играе с шампиона МФК Спартак, срещу когото пък утре от 11,30 ч. излиза и ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“.

Related posts