ДЪРЖАВАТА дава 1 МИЛИОН за РЕМОНТ на стадион СПАРТАК. ПАРИТЕ са за ….

Държавата дава 1 млн лева за ремонт на стадион Спартак във Варна. Фенове и ръководството на клуба заедно с министъра на спорта Красен Кралев, Николай Ишков, Тодор Стойков и други звезди от миналото бяха в


Министерски съвет, където бе разпоредено парите да бъдат отпуснати от държавния бюджет. На разговора присъстваха още министърът на финансите Владислав Горанов и кметът на Варна Иван Портних.
Феновете и варненският кмет запознаха Борисов с предисторията на проблема на ФК „Спартак“ Варна, свързан със собствеността на базите и моментното състояние на имотите. Кметът Иван Портних представи развитието на преговорите между Община Варна и „Инжстрой Холдинг“ АД, както и със заявената готовност от страна на дружеството стадион „Спартак“ и прилежащите му спортни съоръжения да бъдат върнати в собственост на общината. Портних увери присъстващите на срещата, че на следващото заседание на ОбС Варна ще се разгледа предложението за връщане на имотите. Портних пое ангажимент, че

след гласуваното от ОбС решение общината ще предостави стадион „Спартак“ и прилежащите му спортни съоръжения за ползване на клуба.
Отпуснатите 1 милион лева от държавния бюджет са за изграждане на нов футболен терен, съблекални и трибуни на стадион „Спартак“ Варна. Ремонтът ще се извърши от Министерство на младежта и спорта като крайният определен срок за завършване на ремонтните дейности е 28 август 2018 година – денят, в който се честват 100 години от основаването на варненския футболен клуб.
„Стартираме изготвянето на проект за

възстановяване на тревното покритие на стадиона и ще направим всичко необходимо, за да може отборът да се завърне у дома“, увери спортният министър Красен Кралев.
Големият проблем обаче е кой ще играе на този стадион, тоест кой ще дава пари за издръжката на футболния клуб като вземе стадион Спартак и прилежащите територии, където са игрищата на осветление и тенис кортовете.

Related posts

Leave a Comment