Детската регата Одесос 2023 събра бъдещи шампиони от 7 ветроходни клуба

В акваторията на Варненското езеро се проведе детската ветроходна регата Одесос 2023, организирана от СК „Черно Море – Бриз“ Варна и финансирана по програма „Децата и спортния клуб“ към Министерство на младежта и спорта.

Проявата премина при прекрасни метеорологични условия, проведоха се общо осем гонки във всички класове. В неделния следобед при страхотна атмосфера, детски усмивки и веселие бяха наградени призьорите в регатата и най-добрите грабнаха медалите.
Организаторите бяха подготвили и грамоти за всички участници от седемте ветроходни клуба от Варна, София, Балчик и Поморие.
Организаторите от СК „Черно Море – Бриз“ Варна изказват своите благодарности към изключително професионалния съдийски екип, всички участници и техните клубове за участието в проявата.


„Целта на клуба е все повече деца и младежи да се докоснат и запознаят с този красив морски спорт с акцент да повиши мотивацията на подрастващите за развитие и реализиране в спорта ветроходство. Да повишават самочувствието и увереността си в спорта и живота извън него и да развиват качества за екипна работа, лидерство, толерантност и солидарност към останалите, възпитавайки ги на дисциплина и спазване на правила и честно плаване, феърплей“, споделиха организаторите.


Related posts