ДЕТЕКТОР на ЛЪЖАТА в баскетболното МОРЕ за УРЕДЕНИ МАЧОВЕ

Детектор на лъжата в баскетболното Черно море Тича за уредени мачове е бил използван по време на сезона, не отрече


спонсорът на клуба Павлин Николов.
В началото на миналия сезон от баскетболната федерация платиха на специална организация, която да следи конкретни двубои и отбори. Целта е да бъдат прихванати странни движения на парични потоци в една или друга посока и в резултат на всичко това да бъде сезирана и прокуратурата, вече с конкретни документи и индиректни доказателства.
Връхната точка на всичко това е достигната след края на миналия сезон. Според информация на „Тема Спорт” ръководството на Черно море Тича е предприело конкретни действия, за да установи дали играчи на клуба са участвали в уредени мачове, залагали на собствени такива и под една или друга форма са ощетили както отбора, така и собственици, рекламодатели и фенове. За целта

част от момчетата са били привикани на полиграф, известен в обществото като детектор на лъжата. Човек от полицията е разпитвал играчи с конкретни въпроси, свързани именно с организиране и участие в подобни действия. Към момента резултатите остават скрити. По непотвърдена информация обаче е имало хора, които са избегнали срещата с полиграфа и не са се явили на нея. Други пък са преминали чисто и са показали, че дори да е имало неморални действия, те не са участвали в тях.
Президентът на Черно море Тича – Павлин Николов, потвърди пред „Тема Спорт”, че действително е имало подобна проверка. Той обаче не пожела да конкретизира какви са резултатите от нея и следователно какви мерки са взети. „Все още не е моментът, за да оповестявам каквото и да е. Имало е подобно нещо, но искам първо да го обсъдим и с колегите от другите отбори”, лаконичен бе шефът на варненци, който се яви на пожар да спасява закъсалия финансово клуб.
Черно море бе пред закриване в началото на миналата пролет, както и

пред угрозата да преустанови участие в НБЛ. Именно неговото присъединяване, както и на няколко други бизнесмени в града спаси баскетбола във Варна и бе регистриран нов клуб, който се явява и първоприемник на старото дружество.

Related posts

Leave a Comment