ДВОРЕЦА на ВАРНА спечели домакинството на квалификация за европейското по ФУТЗАЛ. Съперници на България са …

Двореца на Варна спечели домакинството на квалификацията за европейското по футзал.

Съперници на националния отбор на България по футзал в първия квалификационен кръг за европейското първенство през 2022 г, което ще се проведе в Холандия са Албания, Андора и Сан Марино.

Двубоите от групата ни ще се проведат в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта от 29 януари до 1 февруари.

Победителят в групата се класира директно за следващата фаза, а заелите второ място и петот най-добре класиралите се на трето място в деветте предварителни групи ще играят плейофи на разменено гостуване, победителите от които също вземат квоти за следващите квалификации.

Общо групите са 9, като 3 от тях са с по 3 отбора.

„Лъвовете“ вече са срещали два от трите си съперника. За съжаление Албания ни нанесе тежка загуба в Двореца през 2017 г. За сметка на това тимът ни записа убедителен успех над Андора в София преди години. Сан Марино е дебютант в надпреварата и не се очаква да затрудни някой от останалите отбори.

Един от дългогодишните и най-опитни играчи, който напоследък се занимава усърдно и с треньорство, Благовест Марев бе потърсен за коментар от „Петел“ за шансовете ни:„Засега не мога да кажа дали групата е преодолима. Футзалът ни е на такова ниво, че трябва да търсим добро представяне. За нас на този етап е по-важно да развиваме футзала, а не да търсим класиране. Ако постигнем класиране, това ще е първата крачка за развитието. Но ако случайно това не се случи, не трябва да се правят трагедии, а да се продължи с много работа. Спомням си, че с брат ми Бойчо участвахме при победата над Андора, в която дори вкарахме по два гола. Ако не се лъжа, ги бихме с 8:3, като помня, че имахме 9 точни удара. Те обаче са близо до Испания и се развиват постоянно, попивайки много тактически неща от съседите си. Сан Марино, мисля, че са дебютанти, не са претенциозен отбор и са преодолими. Албанците са си фаворит, с тях на този етап не можем да се мерим“, каза той.

Related posts