ДВОРЕЦА на ВАРНА взема домакинството на олимпийската квалификация по волейбол през лятото, от …. КРАЛЕВ: Aко МЛАДИТЕ ХОРА напускат страната, то България няма бъдеще

Варна взема домакинството на олимпийската квалификация по волейбол за мъже през лятото, от 9-ти до 11 август.
„Преговаряме изключително интензивно за домакинството на олимпийската квалификация по волейбол“, каза днес във Варна министърът на спорта Красен Кралев.
„Бразилия се е отказа от домакинството, може би имат самочувствието, че ше победят навсякъде. Ако се подходи правилно, с едно домакинство имаме шансове да обърнем Бразилия и да се класираме още в първата квалификация. Нямаме проблем да получим квалификацията, финансирането е по-важно. Преговаряме за размера на финансовата част. За олимпийски квалификации кандидатстваме приоритетно за спортовете от първа група, където знаем, че можем да имаме успех, и където знаем че можем да подкрепим нашите спортисти, за да пратим повече хора на Игрите. Засега имаме потвърждение, че сме спечелили последната световна квалификацияв борбата“, коментира Кралев.
Днес той участва в среща с младежи форум на партията където каза:
Какво искат младите хора, за да останат в България? По-висок стандарт в образованието, по-висок стандарт на работното място и по-висок стандарт на живот. Aко младите хора напускат страната, то България няма бъдеще. Ето защо нашата обща цел е младежите да развиват потенциала си тук. Развивайки собствения си потенциал, младите българи развиват и страната. Toва казах по време на конференцията “Развий потенциала си в България”, която се провежда във Варна. В началото на дискусията споделих своя личен пример. През 1990-та година създадохме Студентските независими дружества, които се бореха срещу комунизма. Още тогава имах възможност да отида да уча в Америка. По това време бях студент по медицина. След кратък размисъл избрах да продължа образованието си тук. Исках да се развивам в България и днес не съжалявам за това. 10 години по-късно вече бях успял човек, с редица награди от международни фестивали за дейността ми в рекламния бизнес, имах натрупан капитал, но въпреки това не можех да намеря себе си в българското общество – бяхме изпаднали в морална и ценностна криза. Кандидатствах за лотарията за Зелени карти за Америка испечелих. Но не отидох в посолството да си подам документите и отново реших да предследвам мечтите си в България. Българското образование е на високо ниво, смятам така, защото самият аз завърших своето образование в английската гимназия и в медицинския университет във Варна. Смятам, че съм един от най-образованите и подготвени министри в моята област в Европа.

Related posts