ДВОРЕЦА на Варна бе домакин на СВЕТОВНО СНУКЪР ШОУ, победител в третия от общо 4 мача на българска земя стана…

Двореца на Варна бе домакин на свтовно снукър шоу. Любимецът на публиката Рони О’Съливан


спечели драматично с 6:4 срещу Стивън Хендри в трети мач от четирилогията на съперничествата между двете снукър легенди на българска земя.
За първи път в историята Варна бе домакин на дуел от джентълменския спорт, като публиката в зала „Конгресна“ направи чудесно впечатление не само на играчите, но и на мениджъра на Рони – Джейсън Франсис, който похвали съоръжението и поведението на феновете.
Рони зарадва любителите на снукъра с две стотачки – 100 и 107 – един неуспешен опит за максимален брейк (впоследствие 88) при отлични условия на масата и крайно драматичен финал на двубоя – обрат от 35-56 в десетия фрейм и изкована победа след сейфти размяна по цветовете и пълно разчистване на масата.
Нивото и на О’Съливан, и на Хендри не бе на реализаторската висота от вчерашния ден в София, но интригата присъстваше до самия край.
Рони получи купата от

спортния шеф на Община Варна Кристиан Димитров в присъствието на директора на двореца Минко Христов, а след това заедно със Стивън дариха стиковете си на Музея на спорта във Варна.
„Да направя първия си сенчъри брейк за първи път от пет години в София не звучи особено добре като времетраене спрямо предишния. Но ще продължавам да играя понякога в такива събития, но не мисля изобщо за завръщане в световния тур“, каза Хендри на влизане в залата.
„Това е чудесна зала с много добра публика, събитието е прекрасно, защото имате най-великия играч за всички времена и още един, който никак не е далеч назад. Ще продължавам да пробвам максимални брейкове, а и Стивън е способен“, обеща О’Съливан преди началото на мача.
Ракетата спечели първия двубой в Пловдив с убедителното 6:1, а в София

Хендри постигна драматичен успех с 6:5, след като поведе с 5:1. Впоследствие Рони стигна до изравняване, като поведе и в решителния фрейм, но спря на 56 в стремежа си да реализира максимален брейк.
Снимка Спортал

Related posts

Leave a Comment