Да бъдеш VIP в света на спортните залози – какво означава това?

Съвременните букмейкъри разполагат със всякакви „специални оръжия“ и инструментариуми да поддържат интереса на своите потребители, да привличат нови играчи и респективно да ги превръщат в свои клиенти. В маркетинга неслучайно се твърди, че е много по-изгодно за една компания е да задържи лоялните си клиенти, отколкото да инвестира в привличането на нови такива. Но за букмейкърските среди задачата да се държи определено високо ниво е доста комплицирана, основно защото конкуренцията в сектора е повече от жестока. Ето защо за един спортен букмейкър е еднакво важно да привлича и да се грижи за лоялните си клиенти и за да поддържа конкурентска клиентска база в числено отношение, и за да ги задържа за максимално време. Това би се получило, като ги обслужва първокласно и постоянно им предлага нови екстри и оферти, което би осигурило сравнително висок процент потребители.

Каква е стратегията на букмейкърите за клиенти?

Много са нещата, които един уважаващ себе си букмейкър може да направи за своята аудитория, за да я задържи максимално дълго. Ако тези действия обаче не се предприемат, компаниите рискуват да разполагат само със спорадични клиенти.
Това са клиенти, които на практика пристигат в един букмейкър само, за да се възползват от офертата за нов играч и след това да преминат към нов сайт, където да изхабят съответната оферта и така до безкрай.
И ако за клиентите подобна тактика може да е печеливша, за букмейкърите не е. Онова, от което печелят букмейкърите, е високата активност на своите играчи, като често дори няма такова значение дали те печелят или губят.
Как обаче да се насърчи активността на клиентите? Букмейкърите разчитат на следните неща: изрядна система, която не просто е лесна за ползване и без нуждата на специални технически познания, но и която е лишена от грешки и бъгове. Някои букмейкъри предлагат и ваучери за редовните си клиенти.
От значение е също и атрактивният дизайн на платформата, който да се сменя често, за да показва на потребителите, че се намират в един постоянно развиващ се букмейкър. Перфектно обслужване, като тук задължително ще дадем за пример с клиентското обслужване.
А в качествените букмейкъри, то е 24/7 и през няколко канала – телефонно обаждане, чат на живо и имейли. Друг начин за задържане на постоянни клиенти е създаване и поддържане на лоялна програма, която пряко да дава предимства на играчите, отличаващи се с висока активност.

Какви лоялни програми срещаме в букмейкърите?
В опит да задържат клиентите си, букмейкърите предлагат примамливи бонуси и клубни карти за лоялните потребители, както и лоялни програми, които са въпрос на лична преценка и поглед на всеки индивидуален букмейкър. Обикновено, намираме различия в следните елементи на отделните букмейкърски лоялни програми.
Някои букмейкъри дават право на достъп до нея след натрупване на определена степен активност от самия потребител. В други сайтове с официалната регистрация клиентът получава автоматично право да влезе в програмата.
Налице са също така рангове или позиции в програмата. По-високите позиции означават, че става дума за доста активни потребители. Те се различават с броя си – има лоялни програми с 3 позиции, а има и такива с до 10. Най-важните позиции и рангове са: Начален, Опитен, Сребърен, Златен, ВИП, Диамантен и Платинен.
Според ранга и според точките, които всеки един клиент събира, лоялните програми дават различни награди: реални суми за игра, по-добро обслужване, като например назначаване на акаунт мениджър, по-добри лимити при теглене и депозиране и други.
Всяка лоялна програма разполага и с точкова система. Точки се събират с всяка изиграна игра, направен депозит или друго действие. Някои точкови системи определят само типа ниво в програмата, но други могат да служат за реални покупки.

Related posts