ДАРИН ВЕЛИКОВ преди последния кръг днес: Искаме „АКАДЕМИК“ (ПД) в ПЛЕЙОФА! Капитанът СТАНИСЛАВ ЦОНКОВ: Пожелахме си

„От вторник за първи път бяхме дванадесет човека в залата, това не ни се беше случвало отдавна. Насочили сме подготовката малко извън баскетболни неща. Иска ми се д
а бъдем в добро състояние към 27 април за първия мач от плейофите. Натам сме насочили усилията си. Планът за тренировъчната ни дейност е такъв, не че мачът в Плевен срещу „Спартак“ ще бъде подценен от нас и няма да играем за победа, но в глава си имаме едно на ум, че основното е плейофният ни мач, на който серията започва на 27 април. Плейофите са много различно нещо и нямат нищо общо с редовния сезон. В разстояние на няколко дни трябва да се изиграят три мача. На мен ми се е случвало в плейофите да видя всичко – как в първия мач печели единият отбор, а след един ден трябва да играеш със същия отбор и се случва точно обратното. Ние се готвим за една серия от три мача, а да изиграем три мача на ниво в продължение на три-четири дни всички трябва да са в много добро състояние. Надявам се да сме в оптимална форма за 27 април. Няма треньор, който да иска да играе с по-силен противник. Мисля, че според развитието на мачовете досега отборът на „Академик Бултекс” ще завърши втори. Според мен е изключено да допуснат втора загуба в продължение на една седмица и мисля, че те ще са втори, което значи, че ще играем с тях в серията. Смятам, че „Спартак” също ще мисли за плейофите и ще бъде един мач, в който и двата отбора ще опитат неща, които да използват в предстоящите срещи“, коментира треньорът на „Черно море Тича“ Дарин Великов.

Срещата между „Спартак“ (Плевен) и „Черно море Тича“ от 27-мия последен кръг на редовния сезон е на 22 април (събота) от 18 часа в зала „Балканстой“.

Капитанът Станислав Цонков:

„Честно казано очаквах да спечелим двата последни мача. Предишните мачове срещу „Левски“ и „Ямбол“ ги взехме всички, с изключение на единия мач в София с „Левски”. Продължаваме да гледаме напред, готвим се за плейофите. Свършили сме си работата на този етап. Гледаме напред към плейофите, разбира се имаме мач със „Спартак” в Плевен, който трябва да изиграем по най-добрия начин и дай Боже да го вземем и него. „Спартак” са много добър отбор. С годините са доказали, че да стрелят повече тройки им е като стил на игра. Надявам се, ако сме достатъчно мобилизирани и концентрирани за мача, имаме своите шансове да излезем и да ги победим. Трябва да им ограничим стрелбата за три точки“. Късметът е на страната на по.мотивирания отбор, на този отбор, който желае победата. Ако направим така – да излезем максимално концентрирани, „Академик Бултекс” не са непреодолим съперник в плейофите. Пожелаваме си ги за плейофите, не искам да обидя никого, но смятам, че те са най-удобният противник на този етап. Имаме какво да си връщаме – три мача загубихме, единият след продължение, другият – с кош със сирената, в първия мач с една или две точки. Общо взето те взеха и трите мача, но общата разлика е четири точки“.

Related posts

Leave a Comment